• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Най-дразнещите неща в социалните мрежи по Великден

Най-дразнещите неща в социалните мрежи по Великден

/КРОСС/ Великден е един от най-любимите празници за всички. Подготовката започва отрано с украса на дома, боядисване на яйцата, месеното на домашни козунаци и накрая цялото семейство се събира около празничната трапеза.

Освен това има и почивни дни, през които, в най-добрия случай, не мислим за работа, а се отдаваме на разходки, излежаване, срещи с близки хора, пътувания.

Всички тези преживявания, разбира се, ни носят положителни емоции и са повод за щастие. Неща, които няма как да не споделим в социалните мрежи особено в днешни дни.
Но както познатите коледни песни и филми, които всяка година ни се налага да слушаме и гледаме, така и по Великден има постове, коментари, снимки...изобщо публикации в мрежата, превърнали се в паразити.

Ето 5 неща, които да НЕ публикувате в социалните мрежи тази година, ако искате да сте различни.

Как са станали козунаците

В събота преди Великден всяка добра домакиня запретва ръкави и започва правенето на великденски хляб. Из цялата къща се разнася приятен аромат, всички на масата нямат търпение да опитат козунака, но преди това трябва снимка за Фейсбук.Не че има нещо лошо в снимките на апетитни козунаци, но освен че социалните мрежи преливат от такива постове в празничните дни, други започват да си мислят: "Някои хора все едно цяла година гладни стоят, за да се наблъскат с козунаци по Великден".

Ето яйчицата ми тази година!

Боядисването на яйца! Разбира се, страхотна традиция, без която няма как празника да бъде истински празник. Но да си дойдем на думата! Шарените яйца в социалните мрежи са още едно от най-дразнещите неща по Великден.

"Ето и яйчицата ми тази година! Слънчев Великден, приятели!", придружено с поредната снимка на яйца. Бъдете различни и не го правете тази година.
Поздравителни адреси

Неделя, все още рано сутринта, хващате телефона си и какво да видите - 37 известия! Развълнувани започвате да преглеждате кой и защо се е сетил за вас, когато осъзнавате, че е Великден и половината от приятелите ви във Фейсбук са отбелязали името ви в поздравителни картички за Великден. Има дори и пеещи. Колко прекрасно особено ако от куртоазия решите да благодарите на всеки един по отделно и да му честитите празника.
Празната София

Трябва да признаем, че по Великден социалните мрежи не са само яйца и козунаци. Срещат се и коментари, за "чудото", което се случва в столицата по време на почивните дни - хората и колите сякаш се изпаряват.

Тема, достойна за всекидневно обсъждане, докато не дойде 6 май и почивните дни свършат.
"Баси кефа! София празна!", "Изпълвам се от празна София", "София е идеално празна за колело", "Половин милион българи тръгват на път. Леле развълнувах се ❤ празна София ми е любимата!" - са малка част от обичайните коментари по темата. Те от друга страна предизвикват гнева на други:

"Някои пишат колко била хубава празна София по празниците, за да покажат и натъртят на единственото, което са постигнали в живота си - да са родени в София", "Абсолютно не разбирам всичкото възхищение по "празна София", че тя и пълна е прекрасна. На село сигурно целогодишно е празно", пишат потребители в Туитър.

Когато София се напълни отново

Връщането в града на стотици хиляди българи, избягали от столицата по празниците, също всекидневно се превръща в повод за шеги и коментари в мрежата. Всяка година!
Щастливи празници и запазете яйцата за себе си!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Социалните мрежи дават поле за изява на празните хора.

30.04.2019 23:32:58

Анонимен

Лицемерието на управляващите партии . Безбожници , антихристи ,за които Великден е време на чевермета ,скрити в луксозните си курорти . И един шмекер ,министър председател ,който не може /или не желае / да се прекръсти ,като християнин .

30.04.2019 20:17:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.