• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Великобритания задейства излизането си от Европейския съюз

Великобритания задейства излизането си от Европейския съюз

/КРОСС/ Постоянният представител на Великобритания в ЕС Тим Бароу връчи днес на председателя на Европейския съвет Доналд Туск писмото, подписано от премиера Тереза Мей, с което Лондон задейства чл. 50 от Лисабонския договор, предадоха световните агенции.

Туск написа в Туитър: "След девет месеца Великобритания задейства Брекзит". Той помести и снимка от събитието, от което не се предвижда разпространяване на видеозапис и на което не присъстваха журналисти.

В същата социална мрежа председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че снощи е разговарял по телефона с Мей. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че днешният ден не е добър и че днес се отгръща нова глава в историята на ЕС. Готови сме, ще продължим напред с надеждата с Великобритания да останем близки партньори, добавя Таяни.

Днешната процедура е началото на процеса за излизане на Великобритания от ЕС. Точно след месец Европейският съвет ще заседава извънредно, за да обсъди въпроса. След това Европейската комисия трябва да представи предложение за начало на преговорите. Предложението трябва да бъде утвърдено от Съвета на ЕС, с което да започнат преговори в следващите две години. Преговорите може да завършат без резултат, а до изтичането на срока теоретично Лондон може да се откаже от искането си да напусне на ЕС, както поиска мнозинството британски избиратели на референдума миналата година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.