• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Меркел не бърза да гони Великобритания от ЕС

Меркел не бърза да гони Великобритания от ЕС

/КРОСС/Канцлерът на Германия Ангела Меркел няма намерение да иска от Великобритания да бърза с излизането си от Европейския съюз след като вчера стана ясен резултатът от вота на референдума, на който мнозинството британци поискаха отделянето на страната им от Общността.

По-рано днес представители от Евросъюза почти единогласно посочиха, че сега Великобритания е длъжна възможно по-бързо да реализира решението за излизане от ЕС. Това заяви и самият външен министър на Германия Франк-Валтер Щанмайер след среща с колегите си от Франция, Италия и страните от Бенелюкс - Белгия, Холандия и Люксембург.

"Естествено, това няма да продължи вечно. Въпреки това аз няма да настоявам за твърде кратко време", цитира думите на Ангела Меркел агенция „Ройтерс".

Германският канцлер посочва освен това, че не трябва да се забравя, че все още Великобритания не е утвърдила излизането от ЕС и процесът не завършен, страната продължава да е пълноценен член на ЕС с всички права и ангажименти. Меркел допълва и че по този въпрос с премиера на Великобритания Дейвид Камерън държат пълно съгласие.

Меркел отбелязва, че по въпроса за окончателното излизане на Британия от ЕС е важно също така да се отчита, че преди самите процедури по изход на ниво ЕС, Великобритания трябва да реализира резултатите от референдума вътре в страната.

Британският референдум няма юридически обвързващ характер, окончателно решение за излизане от Европейския съюз предстои да бъде взето от британските власти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.