• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Камерън обеща решителна промяна в отношенията с Брюксел

Камерън обеща решителна промяна в отношенията с Брюксел

/КРОСС/ Европейският съюз е твърде голям и твърде много се намесва и разпорежда. Великобритания ще се бори здраво за предоговаряне на отношенията с ЕС, заяви премиерът на Обединеното кралство Дейвид Камерън по време на ежегодната конференция на Консервативната партия в Манчестър.

Камерън обеща да реформира отношенията между Лондон и Брюксел преди да се проведе референдум за членството на страната в съюза до края на 2017 г., съобщава Reuters. „Повярвайте ми, нямам любовна връзка с ЕС и европейските институции. Заинтересован съм само от две неща: просперитетът и влиянието на Великобритания. Заради това ще се боря здраво за предоговаряне на отношенията, така че да постигнем по-добро споразумение и най-доброто за двата свята", изтъкна той. Според него излизане от „дори по-тесен съюз" е приоритет в договарянето на отношенията между Лондон и Брюксел.

Камерън каза още, че Великобритания трябва да изиграе своята роля в борбата срещу „Ислямска държава" в Сирия и че сирийският президент Башар Асад трябва да напусна поста, за да се постигне мир. Британският премиер съобщи още, че Великобритания ще поръча четири нови ядрени подводници, за да се заменят остарелите, и ще се увеличат разходите за отбрана до 2% от БВП на страната. „Нашите независими възможности за ядрено сдържане са нашата единствена застрахователна полица - това правителство ще поръча четири нови ядрени подводници", разкри той.

Премиерът осъди коментарите на лидера на лейбъристите Джеръми Корбин, че идеологията на Великобритания е свързана с „омраза" и обвини Корбин, че симпатизира на терористи, след като вярва, че смъртта на Осама бин Ладен е „трагедия". „Не. Трагедия е убийството на почти 3 хиляди души за една сутрин в Ню Йорк", продължи той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.