• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Министър Даниел Митов се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

Министър Даниел Митов се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

/КРОСС/ Референдумът в Обединеното кралство беше акцент по време на днешния разговор на министъра на външните работи Даниел Митов с посланика на Нейно британско величество у нас Ема Хопкинс, съобщава пресцентърът на МВнР.

„Уважаваме волята на британските граждани, но не можем да не изпитаме разочарование, че една държава със значителен принос към европейските политики, поема по различен път. За нас е важно да се съсредоточим върху това, което предстои и да намерим най-правилния подход за продължаване на сътрудничеството ни", каза по време на срещата министър Митов. Той подчерта, че Великобритания остава важен партньор на България в Европа, както и наш съюзник в НАТО и другите международни организации.

От своя страна посланик Ема Хопкинс заяви, че предстои дълъг преговорен процес и страната й ще подходи внимателно към предоговарянето на условията и изпълнението на параметрите в интерес както на Великобритания, така и на ЕС. „Ще се стремим да гарантираме плавен и балансиран преход към новите отношения между Великобритания и ЕС, на основата на общите ни цели", каза посланик Хопкинс.

Отражението на референдума върху двустранните отношенията между България и Великобритания също бяха обсъдени по време на срещата. Двамата дипломати се съгласиха, че ще се запазят традиционно добрите приятелски връзки между двете страни и ще продължат да развиват сътрудничеството си в сфери от взаимен интерес като икономика и бизнес, борба с престъпността, охрана на границите, сигурност и вътрешен ред, туризъм .

„Отношенията между нашите страни имат дългогодишна история - съществуват преди Европейския съюз и ще продължат да се развиват и при актуалната ситуация в Европа", подчерта британският посланик. Тя изтъкна, че на този етап статуквото ще се запази и българските граждани ще могат да се възползват от свободното пътуване и условията за работа, както и до сега.

По време на срещата бе засегнат и въпросът с българското председателство на Съвета на ЕС, което бе предвидено да се състои в тройка с Великобритания и Естония. Министър Митов и посланик Хопкинс се съгласиха, че по време на предстоящите разговори ще се намери решение на този казус, като активната комуникацията между двете страни ще продължи и за в бъдеще.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Тъжно е но мисля, това показва ниската интелектуална и политическа култура на гласувалите за това.

25.06.2016 09:07:41

Анонимен

Абее да ги пита човек тия скапан'ци , англичаните де , КАКВО НЕ МУ ХАРЕСАХА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ??? И каква наглост проявиха , че да си позволят да излязат от него ? Не си ли дават сметка , че така ще компрометират Европейската комисия ?

25.06.2016 01:38:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.