• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Полк.Славчо Велков: Бунтът в бежанския лагер в Харманли е организиран отвън. Ужасът тепърва започва!

Полк.Славчо Велков: Бунтът в бежанския лагер в Харманли е организиран отвън. Ужасът тепърва започва!

/КРОСС/Бунтът в бежанския лагер в Харманли е организиран отвън. Няколко дни преди да ескалира напрежението вътре в центъра са били вкарвани гуми, съобщи в студиото на БНТ експертът по сигурността полковник Славчо Велков.

"А както знаем, една подпалена гума може да спре бронетранспортьор. Били са подготвени да дадат отпор", обясни Велков. Той допълни, че човекът, за когото премиерът Борисов съобщи,че е организатор на бунта, е афганистанец.

Велков обясни,че мигрантите имат учудваща комуникативна способност. Това, което е ставало в Харманли, е било на минутата известно в лагерите в Гърция и в другите страни.

"Бунтът в Харманли е тръгнал от афганистанския сектор по една причина- тези хора знаят ,че техните молби за статут доста по-често получават отказ и няма да бъдат погледнати благосклонно като тези на сирийците. За афганистанците няма повече накъде от нашата страна. Исканията им си бяха политически", отсече Велков.

Той допълни,че бежанските центрове в Северен Ирак побират по 70 000 човека. Те са на няколко километра от големите градове, с перфектни телени огради. И ако някой реши да си подаде само ръката навън, полицията веднага я прекъсва.

Според полковник Велков в София има два адреса, където бежанците знаят ,че могат да намерят хора, които да ги заведат до Сърбия. Единия е на Женския пазар, другия е на Халите.

Опасно е това, което виждаме - политизация на случая. Дойде премиерът в Харманли и започна: „Наредил съм съоръжения, местим бежанците..." Не може да се поставя личният, партийният интерес над държавния, заяви Велков.
Днес премиерът каза: „Да се разберат Русия и САЩ". България също трябва да помогне, за да се спре бежанската криза. България предоставя оръжие за Персийския залив и Близкия изток.

Велков беше категоричен, че ужасът едва сега започва.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А защо тези престъпници имат телефони, мобилна и интернет комуникация??? Защо не им се изземат средствата за комуникация, след като се знае, че сред тях има т.нар. "спящи клетки"? Защо няма заглушители, както в затворите? Стига с тази псевдотолерантност. Храним ги, подслоняваме ги, пари им даваме и на всичкото отгоре се страхуваме от тях. Махайте ги от страната и не приемайте повече тази измет, далеч от понятието за "бежанец".

26.11.2016 02:16:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.