• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Скандал в парламентарната Комисия по отбрана заради изтребителите, липсвали документи

Скандал в парламентарната Комисия по отбрана заради изтребителите, липсвали документи

/КРОСС/ Две парламентарни комисии разглеждат предложението на кабинета за стартирането на преговори със САЩ за придобиване на изтребители F-16. С размяна на реплики между управляващи и опозиция започна закритото заседание на Комисията по отбрана, която обсъжда предложението да се преговаря със САЩ за изтребители F-16.

Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи да се отложи заседанието или да е открито, защото не всички документи били предоставени на народните представители от комисията. Председателят на комисията ген. Константин Попов опонира, че документите за заседанието са предоставени в петък, а протоколът на комисията, който е в секретната секция на парламента, е на разположение на депутатите, предаде БТВ. Велков твърди, че отсъства най-важният доклад на политико-военната група, който е даден в Министерския съвет, но не и на депутатите, за да се запознаят дали има особени мнения в документа.

„Имаме право да се запознаем с този доклад, иначе какво ще обсъждаме", аргументира се Велков. Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който ръководеше групата обяви, че няма нищо различно в констатациите. Велков обаче го контрира, че не казва истината. Джейхан Ибрямов ДПС обяви: „По дневен ред е закрито заседанието, защото има информация, която на открито не можем да изкажем".

Договорът за новите изтребители за авиацията е далеч от подписване, но след месеци разговори, анализи и сравняване на оферти военни и политици препоръчаха напредък към осъществяване на покупката. Те препоръчаха първо да се проведат разговори със САЩ за избор на нов боен самолет Ф-16. Това е изтребител, който те предлагат с въоръжение, поддръжка и обучение на пилоти и оборудване. Това, според американското законодателство, може да стане само след началото на преговорите, а според българското - преговорите могат да започнат само след разрешението на парламента.

Инвестицията на държавата за Военновъздушните сили отдавна е планирана - 1, 8 млрд. лв. за поне осем бойни самолета. Според изискванията на българската държава до две години трябва да получим първите изтребители.

Снимка Олег Попов, Нова тв

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

БСП Е ТОВА. НАМИРА СИ СКАНДАЛДЖИЯ И ШУМНО ГО НАЛАГАТ

15.01.2019 20:00:34

Анонимен

ТРОЛ СИ ТИ КУТЕВСКИ

15.01.2019 19:59:23

Анонимен

Скрий се бе, трол!!!

15.01.2019 16:34:24

Анонимен

КАКЪВ СКАНДАЛ ТА ТОВА Е ПОРЕДЕН ОПИТ ЗА СЪБОТИРАНЕ НА КОМИСИЯТА.ТИПИЧНО ЗА БСП.

15.01.2019 15:52:34

Анонимен

СКАНДАЛА Е ПРЕДИЗВИКАН ОТ СЛАВЧО ВЕЛКОВ БЕЗ УЧУДВАНЕ.

15.01.2019 15:47:26

Анонимен

СКАНДАЛА СА ТЕ САМИТЕ ОТ БСП.

15.01.2019 15:45:17

Анонимен

СКАНДАЛДЖИИТЕ ОТ БСП ПАК В АКЦИЯ.

15.01.2019 15:44:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.