• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Проверката на синдика – приоритет на правосъдното министерство

Проверката на синдика – приоритет на правосъдното министерство

София /КРОСС/ Проверката срещу синдика Панайот Велков, който стана известен с жалбите срещу него затова че превишава правата си, е приоритетна за Инспектората към Министерството на правосъдието.
Ако се установят сериозни нарушения, освен че ще бъде отписан от списъка на синдиците, материалите срещу него ще бъдат предадени на прокуратурата. Скандалите в съдебната система не само че няма да спрат, но ще стават все повече.
Това вече е обществена нетърпимост, а не просто публично изразено възмущение от един или друг посланик. Думите са на националния омбудсман Константин Пенчев по време на дискусия за структурата на Висшия съдебен съвет (ВСС) през призмата на актуализацията на съдебната реформа.
"Делата за несъстоятелност не изискват чак такова съдийско убеждение и правораздаване и не знам си какво. Това са по-скоро едни дела, които приличат по-скоро на изпълнителни дела, много добре знаете какво значи несъстоятелност и там много добре се вижда какво се случва и как се случва. Така че да не ми се крият точно зад тази съдийска независимост и зад това вътрешно убеждение, ами наистина да си вършат работата хората. Защото това, което аз лично видях, е меко казано безобразие", заяви Пенчев.
Според него най-големият проблем не са "гнилите ябълки" на системата, а тяхната бройка. Защото дори и разделени на две камари във Висшия съдебен съвет, те едва ли ще намалеят.
Омбудсманът е сред първите, подали сигнал срещу Панайот Велков във връзка с действията му спрямо ТВ "Седем" ЕАД и "Балкан българска телезивизия" ЕАД. 11-ет са инспекторите на Министерството на правосъдието и те следят за дейността не само на синдиците, но и за нотариуси и частни съдебни изпълнители. Проверката спрямо Велков обаче е засилена след постъпването на жалби и от френска компания.
Ако действията на Панайот Велков не са единичен случай, на проверка ще бъде подложена дейността на всички синдици у нас, съобщи ТВ7.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.