• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Николай Николов: Управляващите в СО се хвалят с "велоалеи", които всъщност са обикновени отсечки за отбиване на номера

Николай Николов: Управляващите в СО се хвалят с "велоалеи", които всъщност са обикновени отсечки за отбиване на номера

/КРОСС/"Надявам се убиецът на Мартин Гачев да получи най-тежкото наказание, за да бъде пример за всички шофьори, че не трябва да употребяват алкохол преди да седнат зад волана". Това заяви общинският съветник от групата на БСП Лява България Николай Николов. Той се включи в протеста на колоездачите пред НДК във вторник вечерта, за да ги подкрепи и да заяви желание в ролята си на общински съветник да работи с тях за разрешаване на проблемите, свързани с нормалното придвижване на велосипедистите в столицата.

"От години през топлите месеци се придвижвам с велосипед в София - по-бързо е, избягвам задръстванията, освен това е здравословно и екологично, обясни Николай Николов. - Смятам, че е крайно време да обърнем повече внимание на велосипедистите. Дори вчера на път за НДК на три пъти се разминах с инцидент с автомобилите. В столицата има две огромни липси - на професионално и качествено изградени велоалеи и на култура на шофьорите и пешеходците. Управляващите в Столична община се хвалят с изградени велоалеи, но за мен това са само отсечки, които дори не са построени професионално. И по-скоро става въпрос за отбиване на номера, отколкото за качествено изграждане на удобни трасета за велосипедистите".

Николай Николов припомни, че Столичният общински съвет вече прие програма за развитие на велосипедния транспорт в периода 2016-2019 година, в която са заложени над 160 км велоалеи. "Гръмките изказвания на управляващите в СО обаче приключват дотук, добави той. - Защото като погледнем планираните места за изграждане на велоалеи на всички ни става ясно, че това са само отсечки като например тези - по бул. "Овча купел" до бул. "Цар Борис III" са 800 м, от "Руски паметник" до пл. "Македония" са 600 м, от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Цар Борис III" - 700 м, от бул. "Черни връх" до ул. "Козяк" - 400 м, парк "Владимир Заимов" - 600 м. Има заложени само две истински велоалеи от по 9 км, като едната от тях е в Борисовата градина. За изграждането е трудно да говоря, защото то е всичко друго, но не и професионално. Така наречените "велоалеи" в София са тесни и криви. Само ще припомня, че по бул. "Ген. Скобелев" "велоалеята" беше на зиг-заг и помним арогантното обяснение, че това било „ за да не заспят велосипедистите". Качеството на изпълнението също е под всякаква критика! Състоянието на тротоарите е много лошо, а това уврежда велосипедите, връзките с подлезите са трагични, има проблеми със светофарите за велосипедисти, както и с връзките между алея и пешеходна пътека. Проблемите за велосипедистите никак не са малко и не трябва да бъдат замитани под килима, тъй като това води до отнемане на човешки животи. И не е само въпрос на толерантност, а и на добри управленски решения".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.