• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Обществени велосипеди вече и в София

Обществени велосипеди вече и в София

/КРОСС/София се сдоби с концесионер за отдаване на велосипеди под наем. Гражданско сдружение „София байкс" ще предоставят на жителите и гостите на столицата 30-минутно безплатно пътуване с обществено колело.

След този половин час едно платено пътуване ще струва 1 лев, а стойността на целодневна карта, която включва 6 пътувания - ще бъде 3 лева. Желаещите да си вземат ежеседмична карта за 42 пътувания ще плащат 7 лева. Концесионерът предлага и членски карти за един месец на стойност 20 лева. 540 пътувания пък ще струват 45 лева.

На предстоящото заседание на местния парламент, общинските съветници окончателно ще гласуват избора на концесионер. Миналата година започна състезанието за изграждане на система за обществени велосипеди в София. Първоначално кандидат-наемодателите бяха четирима. След жалба до КЗК на един от участниците - „Вело Арчър София", Столична община реши временно да спре процедурата по концесията.

Впоследствие нататък в конкурса продължиха само „Метрополис груп" , „Собайк" и „София байкс", което е и с най-много точки. От „Московска 33" искат концесионерът да отговаря за велосипеди и реклами, които ще бъдат поставени по улици, булеварди и площади на града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

Видяла козата, че подковават коня и тя навирила крак. Преди това общината трябва: 1. Да разчисти колите от центъра и тротоарите. 2. Да изгради БЕЗОПАСНИ вело алеи. 3. Да подобри рязко чистотата на улиците и въздуха и т.н. и т.н. Иначе, вредите ще са много повече от ползите.

22.02.2017 10:51:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.