• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Над 200 хиляди души излязоха по улиците във Венецуела в 50-ия ден от протестите

Над 200 хиляди души излязоха по улиците във Венецуела в 50-ия ден от протестите

/КРОСС/ Повече от 200 хил. протестиращи излязоха по улиците на Венецуела в събота срещу неделя в ден 50 от демонстрациите срещу президента Николас Мадуро, предава „Франс прес"

В столицата Каракас около 160 хиляди демонстранти се включиха в протестно шествие, което премина пред министерството на вътрешните работи по главната пътна артерия на града.

Много от протестиращите дойдоха със самоделни защитни маски, щитове, камъни и тояги заради очакванията за сблъсъци с полицията. Такива имаше и както вече стана традиция служителите на реда обстреляха протестиращите със сълзотворен газ.

В центъра на Каракас военни изградиха барикади, за да спрат протестното шествие. Бяха затворени около 10 метростанции.

Това е най-многолюдният от поредицата масови протести, които продължават вече 50 дни.

"Колкото по-ожесточени са репресиите, толкова повече се засилва съпротивата и борбата за Венецуела", заяви лидерът на опозицията Енрике Каприлес преди началото на съботните протести.

Протестни акции и сблъсъци с полицията имаше и в други градове на страната.

В разположения на 70 километра от Каракас едва 21-хиляден град Колония Товар се стигна дои сблъсъци между привърженици и противници на Мадуро, които наложиха намесата на армията. Беше опожарена административна сграда.

Безредици се разразиха в 300-хилядния град Сан Кристобал. По улиците излязоха около 8000 души, за да изразят недоволството си от правителство.

От опозицията обвиняват Мадуро за икономическата криза в богата на петрол Венецуела, като настояват за предсрочни избори за смяна на социалиста, който наследи поста от Уго Чавес. По време на уличните протести, които започнаха преди седем седмици, досега загинаха 47 души, а стотици бяха ранени.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.