• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Вицепремиерът Томислав Дончев обмисля съд за рекетьори на обществени поръчки", съобщава вестник "24 часа". Изданието пояснява, че това се отнася за фирми, които умишлено бавят обществени поръчки с фалшиви жалби. Предложението на Дончев ще бъде обсъдено с експерти и ако не противоречи на евродирективите, ще се предложи като промяна, допълва още 24 часа.

"За първи път от 3 г. новите пенсионери са по-малко", пише в заглавие на първата си страница вестник Сега. Всекидневникът коментира, че по-затегнатите условия за получаване на пенсия тази година се отразяват на системата. 50 394 българи са получили пенсия за първи път. Те са с почти 11 на сто по-малко спрямо средата на 2016 г., а в предишните няколко години имаше постоянно увеличение. През първата половина на 2017 г. спира и напливът от нови пенсионери от сектор "Сигурност". Към края на юни пенсиониралите се военни и полицаи са над пет пъти по-малко спрямо миналогодишния юни. Това показват данните на Националния осигурителен институт за новоотпуснатите пенсии за полугодието, допълва още всекидневникът.

"Поскъпват зеленчуци, месо и млечни продукти на едро". Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, пише вестник Труд. Например, цената на тиквичките е с 23% по-висока спрямо миналата седмица. Оранжерийните домати и краставиците са съответно с 10 и 6 на сто по-скъпи на едро. При каймата, колбасите и млечните продукти повишението е под и около процент, допълва още изданието.

"Камери следят креватчетата във всяка трета забавачка" , четем на страниците на вестник Монитор. Изданието уточнява, че всяка трета детска градина има камери в спалните помещения и в стаите за игри. Решението за изграждане на вътрешно видеонаблюдение е взето след съгласие от страна на педагогическите съвети и родителите. Това е казал заместник-кметът по култура образование и спорт Тодор Чобанов, цитиран от изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.