• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/"Посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчивева е българският фаворит за еврокомисар". Това е научил вестник Труд. Високопоставени източници, близки до Министерския съвет, коментирали пред всекидневника, че името на дипломата е обсъждано и в Брюксел, където Плугчиева се ползвала с авторитет от години".

"Хиляди мигранти бягат от бежанските центрове у нас". Западна Европа иска да върне в България над 10 000 чужденци, пише на първа страница вестник Сега. Изданието допълва, че хиляди мигранти са изчезнали от разпределителните центрове на МВР и от лагерите на Държавната агенция за бежанците през последните 6 месеца."

Вестник Земя съобщава, че "оставаме начело в ЕС по дял на населението в риск от бедност и социално изключване". Изданието допълва, че по данни на Евростат през 2015 година делът на риска от бедност се е увеличил до 41,3 % спрямо 40,1% през 2014.

"Ректорите отказаха бързи мерки срещу професорите на кило, отбелязва вестник Дума. Изданието уточнява, че Съветът на ректорите е гласувал, че не одобрява служебният кабинет да подготви минимални критерии за избор на професори и доценти, които да са готови за вписване в Закона за развитие на академичния състав след съставянето на нов парламент. Дума коментира, че този закон е позволил да се произвеждат хиляди професори и доценти на килограм без каквито и да е изисквания.

"Над 1700 първолаци повече ще прекрачат училищния праг наесен". Това съобщава вестник Стандарт като посочва данни на Министерството на образованието. Очаква се над 69 хиляди деца да бъдат първи клас тази година. В София първолаците ще бъдат с около 2 хиляди повече. Адресната регистрация е основният критерий за прием в столицата, припомня още Стандарт.

"Абитуриенти избират гурбет вместо ВУЗ. Подготвят се за сервитьори и аниматор в Испания и Италия", пише вестник Монитор като се позовават на данни на експерти от бюрата по труда.

"3 хиляди вида опиата заливат страната. 99% от тях са смъртоносни", алармира вестник Телеграф. От Агенция "Митници" са задържали три пъти повече наркотични вещества през 2016 година спрямо предходната. Новите синтетични наркотици най-често идват укрити в карго и пощенски пратки от Африка, Азия и Латинска Америка, допълва още Телеграф.

"Повече българи са започнали бизнес през 2016 година", пише вестник Капитал дейли. България остава сред страните с най-ниска предприемаческа активност през 2016 година, но добрата новина е, че подобрява резултатите си. Държавата се е изкачила малко нагоре в световната класация като е заела 62-ра позиция от 65 държави. Предходната година България е била на предпоследно място, уточнява изданието като се позовава на данни от изследване за глобалното предприемачество.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.