• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Поне 300 милиона лева ще струва на общините да въведат новата такса смет, предупреждава вестник "Сега" по повод европейската директива, от 2019 година да сменим методиката в изчислението. Коментарът по темата в днешния брой е озаглавен "С равнис и преброй се ни баламосват за справедлива такса смет". Единственото хубаво на новия проект е, че премахва данъчната оценка на имота като мерило, подчертава вестникът.

Според националната статистика, започва нов пик в харченето на пари, съобщава на първа страница вестник "24 часа". Разходите на домакинствата за потребление достигат рекордни равнища, хората все по-смело купуват битова техника и жилища. Институтът за пазарна икономика обобщава, че обяснението за това оживление може да се търси в цялостното икономическо раздвижване, особено от 2014-та насам, но ръстът е далеч под показателите на 2009 година.

Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта гласува, до 30 август, да се приемат предложения за промени в законодателството, засягащо децата. За това пише днес вестник "Труд". Сред тези промени се има предвид и родителската отговорност след развод. Решено е междуведомствена група да поднови работата по нов Семеен кодекс. Една от най-коментираните идеи е разводът задължително да минава през медиация, ако в семейството има дете.

"Монитор" предупреждава, че сайтове продават дрога под прикритието на реклама за соли за вана или ароматизатори. Така се привличат младежи в интернет. В таблетките има ново упойващо вещество, алармират спецалисти. Те призовават подрастващите да са внимателни и в заведенията, където дилъри сипват в чашите коктейл от наркотици.

Сивият пазар на цигари се увеличава, пише "Капитал дейли". Регистриран е спад на официално регистрираните продажби, според цигарените компании. Някои специалисти обясняват този факт с известното безвластие по време на служебното правителство.

Плаж пуска безплатни чадъри на промоция, информира "Телеграф". Новите стопани на плаж "Делфин" са обявили тази екстра до 25 юли. Родните туристи се сблъскват с дискриминация в заведенията по Черноморието, както и с измамни рекламни надписи в търговските обекти, информира още вестникът.

"Само ГЕРБ стопи дълговете на БДЖ", пише "Стандарт", като цитира открито писмо до опозицията от министъра на транспорта Ивайло Московски. Той отхвърля обвиненията на БСП, че правителството е спряло да обслужва дълга на жп дружеството. От началото на 2010 година досега, правителствата на ГЕРБ намали дълговете на железницата близо три пъти, подчертава транспортният министър.
"Земя" информира, на първа страница - "СЕТА на съд".

Президентът сезира Конституционния съд за антисоциалния търговски договор с Канада, пояснява изданието. "Дума" допълва, че държавният глава иска задължително тълкуване на разпоредби от Конституцията ни по повод споразумението, за да имат яснота гражданите и институциите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.