• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ В заглавие на първата си страница вестник "Стандарт" пише: "Борисов матира Карпов за кирилицата. Византйската атака на бившия световен шампион по шахмат Анатолий Капров предизвика бърз ендшпил от Борисов". Премиерът отряза за среща гросмайстора, който сега е депутат. Причината - "скандално" изказване, че кирилицата е дошла от Византия. Така той отново разпали страстите у нас, след като на 24 май Владимир Путин заяви, че Русия е получила славянската писменост от македонските земи. Наложи се и директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров да вземе спешни мерки за "просвещение на чуждестранни държавни дейци". Той поръча да се снимат старинни икони от Охрид, на които пише, че Кирил и Методий са български просветители, допълва още "Стандарт".

"Фирми ще се жалват на ЕК заради 97 млн. лева", пише вестник "Сега". Всекидневникът обяснява, че това ще стане заради загуби и пропуснати възможности, които са понесли в резултат от работата на държавната администрация. Фирмите са били засегнати от отменената процедура за технологична модернизация по програмата "Конкурентоспособност" 2007-2013 година. Парите по старата програма така и не са стигнали до одобрените предприятия, уточнява още вестник "Сега".

"Министерството на финансите опитва да насърчи плащанията с карти в администрацията ", пише "Капитал дейли". С предлагани промени в Наредбата за административното обслужване, от ведомството целят прекъсване на практиката ведомствата да насочват потребителите към банковите гишета, което е по-удобно за чиновниците, но струва допълнително на потребителите.

"Заплати до 4 320 лева прибират чиновници", съобщава на първата си страница вестник "Труд". Най-много получават директорите на дирекциите и главните секретари като "армията на чиновниците у нас наброява 132 648 души. Това показва доклад за състоянието на администрацията, уточнява още всекидневникът."От заповед на АПИ става ясно: Тихомълком пуснаха тирове убийци в петък и неделя". Проверка на вестник "24 часа" е установила, че "тежкотоварните автомобили са пуснати свободно по магистралите през лятото със заповед на АПИ от ноември миналата година. Според нея тировете се спират само по няколко участъка от първокласните пътища, обяснява още изданието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.