• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ В интервю за вестник "24 часа" вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева заявява, че "интересите ни на Балканите са така формулирани, че са важни и за ЕС". По думите ѝ като външна граница на общността за България е важно да бъде достигнато съгласие по общата политика за убежище. Външната ни политика в Близкия изток е пример за баланс, особено връзките ни с Иран и Ирак, Катар и Саудитска Арабия, посочва в интервюто за "24 часа" Захариева.

Десетки роднини работят във Върховния административен съд, пише вестник "Сега". Близо 50 съпрузи, деца, сестри, племенници и снахи са се уредили в администрацията и сред съдиите. Това са разказали пред изданието магистрати.

"Шефът на НСО погнат от Военна прокуратура", пише вестник "Труд". Изданието обяснява, че извършваната проверка срещу директора на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов е заради сигнали на служители за извършени злоупотреби. Всекидневникът уточнява, че, според работещи в НСО, Антонов е ползвал ловното стопанство "Кричим" като бащиния, а в колите на държавниците се возели негови роднини.

"Бивш шеф на ГДБОП заплашва журналистка", пише в заглавие на първата си страница вестник "Дума". Изданието обяснява, че Станимир Флоров нападнал журналистката от "Фрогнюз" Катя Илиева и я заплашил с дела след участието ѝ в телевизионно предаване, където коментира убийствата от последните седмици.

"Спират парите за калпави ремонти", съобщава вестник "Стандарт". Общините могат да изгубят пари по програмата за саниране. Това е предупредил регионалният министър Николай Нанков. Причината за това е проведен мониторинг, който е установил, че общините не следят достатъчно ефективно работата на външните изпълнители.

Проверка на вестник "Монитор" е установила, че "всяка втора кола, която е с допълнително монтирана газова уредба, се движи извън закона. Тя не минава годишен технически преглед на горивната система и е потенциално опасна. Всекидневникът изчислява, че по пътищата се движат близо 160 хил. коли бомби.

"Грипът дойде", съобщава вестник "Земя". 48 хил. българи вече боледуват от него като във Варна, Пловдив, София и Благоевград отчитат увеличаване на разболелите се хора през последната седмица. Най-засегнати са децата и тийнейджърите, допълва изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.