• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Водеща тема в изданията днес е снощното официално откриване на българското европредседателство в Народния театър Иван Вазов.

"Стандарт" акцентира на емоционалния рецитал на председателя на Европейския съвет Доналд Туск на "Отечество любезно, как хубаво си ти.". С този свят за българите стих на Иван Вазов Туск изправи снощи цялата страна на крака. Изданието допълва, че емоционалната му реч за старта на председателството е била изцяло на български език.

"Успех, България" е заглавието на на първата страница на вестник "Земя".

"2 години ни делят от еврото", пише в заглавие на първата си страница "24 часа". Изданието обяснява, че България ще кандидатства за присъединяване към Европейския валутен механизъм , известен като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка преди проемането на еврото. Това е заявил финансовият министър Владислав Горанов пред представители на чужди емдии, които са у нас по повод старта на българското еврпредседателство, уточнява всекидневникът.

"Борисов спря протеста на полицаите със 100 млн. лв.", пише вестник "Сега". Не е ясно откъде ще дойдат парите, нито как ще бъдат разпределени между служителите на МВР, но синдикатите са доволни, коментира изданието. Рано сутринта във вторник, часове преди да започне официалното откриване на европредседателството, Борисов прие в кабинета си синдикатите на полицаите, пожарникарите и гражданската администрация в МВР и отстъпи на исканията им за по-високи заплати.

Вестник "Дума" коментира темата със заглавието " Запушват устата на полицаите със 100 млн. лева"

Със заглавието "МВР издирва издирваните" излиза днешното издание на вестник "Труд". Главният секретар на МВР Младен Маринов е съобщил пред депутати, че в цялата страна се провежда операция по отношение на криминалния контингент от издирвани лица. Това се е наложило след като стана ясно, че обвинения за убийствата в Нови Искър Росен Ангелов е бил издирван 8 години, допълва "Труд".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.