• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/ "И информационните системи на митниците и МВР се сринаха", съобщава в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че поредна порция софтуерни изненади са се стоварили на бизнеса и гражданите. Цял ден вчера гражданите напразно чакаха на опашки за нови паспорти и шофьорски книжки. Новата информационна система на Агенция "Митници" пък блокира вноса в страната миналата седмица. Камиони със стока престояха с дни на паркингите, защото имаше затруднения с електронното подаване и обработване на митническите декларации. Противно на уверенията за дигитализация с облекчения за бизнеса, се оказа, че хартиените формуляри в митниците са набъбнали двойно, посочва "Сега".
"Ако бъдем хванати с алкохол зад волана и ни санкционират по Закона за движение по пътищата, то ще трябва да духаме на дрегер, който само при нулеви резултати ще ни позволи да запалим автомобила, с който се движим". Това предвиждат от Пътната полиция, информира "Монитор". Устройствата се казват алкохолни имобилайзери, а системата е разработена от Холандския институт за пътна безопасност.
Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" иска Закон за защита на учителя, съобщава вестник "Дума". Силно стресиращата среда, в която работят учителите, е основната причина, поради която младите бягат от професията. Това показва проучване на синдиката.
"България изпреварва по ниво на демокрация Полша и Унгария". Това пише вестник "24 часа", като цитира нова класация на "Икономист интелиджънс юнит", свързана с авторитетното списание "Икономист". Страната ни е на 46-о място от 167 страни в света. Полша е на 54-а позиция, а Унгария е на 57-о място. България изпреварва и още две страни от Европейския съюз - Румъния и Хърватия. Букурещ е на 66-а позиция. Според Индекса на демокрацията северната ни съседка отбелязва забележително влошаване на качеството на демокрация, допълва "24 часа".
"Край на куриозите при изборите за Европейски парламент", информира вестник "Труд". Изданието обяснява, че на "феномена 15/15" ще бъде сложен край на евровота през месец май. Това е казал пред всекидневника председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. Той е припомнил, че днес изтича срокът за предложения по повод промените в Изборния кодекс преди новите текстове да минат на второ четене в пленарната зала.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.