• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Преглед на печата днес

Преглед на печата днес

/КРОСС/ Вестник "24 часа" цитира думи на председателя на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов, който заявява, че "част от глобите на пътя ще отиват в общините". По думите му само големите градове можели да си позволят общинска полиция, за другите била скъпа. За издръжката на един общински полицай са необходими 2400 - 2700 лв. месечно, каза Цветанов и поясни, че като се сложат и обезщетенията, се получава една голяма разходна част, която бюджетът на общините не може да осигури.

"ДАНС получи контрол над имотите и парите на политическия елит", пише вестник "Сега". Това става факт, след като вчера депутатите приеха изцяло нов закон за мерките срещу изпирането на пари. Проектът бе внесен през лятото на миналата година от правителството с аргумент, че българското законодателство трябва да се синхронизира с европейското. Президенти, депутати, министри, съдии, офицери, кметове, банкери, посланици, както и техните роднини и приятели ще бъдат обстойно проверявани при всяка сделка, допълва изданието.

"Черна сергия от блондинки управлява правосъдието", това коментира в интервю за вестник "Труд" бившият главен прокурор проф. Никола Филчев. По думите му във върховните съдилища и прокуратури има отлични съдии и прокурори, но те не са в светлините на прожекторите и не участват в наддумвания и свади по телевизиите, не викат гръмкото "ура" на управляващите. Те просто си вършат работата и затова не са известни. В същото време в Министерството на правосъдието се наблюдава една черна сергия от блондинки - министри, посочва проф. Филчев пред "Труд".

"Харчим близо 40% от доходите си за храна", информира в заглавие на първата си страница вестник "Дума". Разходите за жилището са около 17 %, а за транспорт и здраве съответно - 8,3 и 6,7 на сто. Данните са на НСИ за 2016 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.