• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Ренесансът на мутрите най-после впечатли МВР и прокуратурата", коментира в заглавие вестник "Сега". Всекидневникът посочва, че само за два дни публични личности са били пребити насред София, а ГЕРБ са изпратили с благодарности обвиняем за изнудване.

Наглото изнудване и демонстративното улично насилие отново станаха всекидневие. Последният ярък пример за това е журналистът от БНТ Иво Никодимов, който вчера следобед бе пребит от трима мъже на алея в Борисовата градина в София. В понеделник, също в центъра на столицата, бяха пребити нотариус Валентина Механджийска и дъщеря ѝ. През уикенда пък биячи с ножове и електрошокови палки направиха погром в бар в Созопол.

Показна акция срещу използването на "държавни" бухалки проведе вчера в Добрич прокуратурата. Там бе изпратена специална делегация, предвождана от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която да разследва феодалните порядки в града, по които прокуратурата години наред е бездействала, въпреки че е имало достатъчно сигнали. Главният прокурор Сотир Цацаров вече поиска имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, който е разследван за няколко случая на принуда, опит за лично укривателство, изнудване и принуда на орган на власт. Случаят започна да се разплита покрай изчезналите 4 тона суджук, поискани от името на премиера, припомня още вестник "Сега".

Сблъсъкът за падането на "клас прослужено време" се отлага за наесен, съобщава "24 часа". Въпросът трябва отново да бъде обсъден от синдикатите и бизнеса по време на първото заседание на тристранния съвет след лятната ваканция.

Няма достатъчно кандидати за професионалните училища след трето класиране. Закриват паралелки за заварчици и охранители. Това информира в заглавие на първата си страница вестник "Монитор".
Изданието обяснява, че въпреки усилията да се привличат повече ученици към професионалното образование, и тази година има закрити паралелки при приема след 7 клас, като някои от тях дори са за редки и защитени професии. Така например, въпреки че у нас има глад за заварчици, паралелката "Машини и съоръжения за заваряване" в професионалната гимназия по механоелектротехника "Никола Вапцаров" в София ще бъде закрита заради липса на кандидати. Това е обяснила за "Монитор" шефката на Регионалното управление по образование в столицата Ваня Кастрева.

60 екоавтобуса тръгват из София, като още днес се пускат 20 от тях, съобщава вестник "Труд". Всекидневникът обяснява, че до 1 август новите газови автобуси тръгват поетапно в северните и западните райони на столицата - "Нови Искър", "Кремиковци", "Връбница" и "Надежда". Те ще заменят движещите се по тези линии возила на възраст между 15 и 25 години. По този начин за година ще се спестяват 1120 тона вредни емиси от въглеводороди, допълват от Столичната община, цитирани от изданието.

Смартфони до 500 лв. са най-търсената стока на изплащане в България, пише вестник "Капитал дейли". Всекидневникът цитира изследване на небанково финансово дружество, което показва, че българските потребители търсят двойно по-скъпи стоки в сравнение с миналата година. Телевизорите, които досега са били на първо място в класацията, вече са на второ. Сред другите най-често купувани чрез кредит стоки са пералня, лаптоп и диван, допълва още "Капитал дейли".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.