• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия - това предложение е отправил към премиера Бойко Борисов румънският президент Клаус Йоханис по време на визитата си в София, пише "24 часа". Борисов е отказал с думите: "Не ми трябва война", но президентът Плевнелиев е подкрепил предложението. Според експерти това означава българската база Атия край Бургас да стане американска, допълва вестникът. 

Станалият известен като "Закон за бурките" мина на първо четене в Народното събрание, пише "Земя". Забраната няма да се отнася за домовете на хората или до официалните места за молитва на даденото вероизповедание. "За" текста гласуваха 108 депутати, "против" се обявиха 8, нямаше въздържали се, допълва изданието.

Европейската комисия проверява плащанията на фонд "Земеделие", но не ги е спряла, е заявил пред "Капитал Дейли"говорителят на Комисията по въпросите на селскостопанската политика и фондове Клеменс Робин. Това, всъщност, позволява да бъдат прави и онези, които твърдят, че парите са под въпрос, и правителството, което показа разплащателни записи, че Еврокомисията продължава да възстановява средства, коментира вестникът.

Вече 220 тежко болни деца чакат фондът за лечение да заработи, алармира "Сега". Това е факт, въпреки постоянните уверения на здравния министър Петър Москов, че работата върви по часовник и няма ощетени пациенти. Съобщава се за проблеми и с вече одобрени за лечение деца, посочва вестникът.

Ваньо Шарков оглави незаконно болничен борд, пише "Дума". Според изданието заместник-министърът на здравеопазването е бил избран за председател на Съвета на директорите на бургаска болница, което е недопустимо, защото в същото време той е един от четиримата представители на държавата в Надзорния съвет на здравната каса.

Зверски натиск да играе на всяка цена на олимпидата в Рио е пречупил гимнастичката Цветелина Стоянова, която се хвърли от дома си на шестия етаж . Това са съобщили за "Стандарт" близки до световната шампионка. По думите им, тормозът я докарал до депресия и отказ да замине на европейското първенство в Израел.

След края на първенството всички състезателки от ансамбъла ще бъдат изпратени на психиатър, пише по темата "Монитор". И в момента при тях е спортният психолог, който от 3 години работи с момичетата, но при завръщането им у нас ще бъде потърсена по-сериозна психиатрична помощ, са съобщили близки до отбора.

От есента Столичната община ще прекрати безразборното движение на автомобили по алеите на Борисовата градина, пише"Новинар". На двата входа на парка ще бъдат монтирани умни бариери, които ще допускат само автомобилите, които имат достъп до парка - линейки, пожарни, както и такива, зареждащи заведенията и обслужващи спортните съоръжения.

С отлично качество е 91,2% от водата за къпане по българското Черноморие, съобщава "Труд", като се позовава на данни, предоставени от регионалните здравни инспекции в Бургас, Варна и Добрич. За сравнение - през миналата година с отлични качества са били 71,3 на сто от крайбрежните води .

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.