• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Водещите заглавия в печатните издания днес са свързани със стрелбата в „Слънчев бряг".

„Откриха сезона с труп. Спор за наркомясто, пардон - паркомясто, бил в основата на престрелката", пише вестник Земя

Соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков-Митьо Очите „разстрелян заради бизнес за 10 милиона лева. Врагът му - бивш гард на Бай Миле, разпрата - след побой над зетя на Желязков", разказва Монитор.

„Психолози ще успокояват летовниците в Слънчев бряг след стрелбата", пише Стандарт и цитира „шокирани" норвежци, които помислили, че се извършва атентат.

„Цялата кръв на Бургас влята в Очите", пише 24 часа. Над 30 литра кръв са били прелети на Димитър Желязков, който бе ранен с пет куршума. Кръвта е била осигурена от запасите на бургаската болница, а не от дарители", уточнява вестникът. Изданието публикува на челната си страница снимките на осем лица, свързани със случая, наред с въпроса на Бойко Борисов към бургаската полиция „Защо тия не бяха арестувани веднага?"

Труд акцентира върху реакцията на премиера и заканата му за данъчна проверка на „всяка лъскава кола" по Черноморието.

„Борисов нарече завръщането на мутрите „махленска свада", пише вестник Сега, припомняйки 90-те години. „Стрелбата стана по светло в центъра на курорта, пред пълен с клиенти ресторант. Куршумите са рикоширали по съседни магазини, паркирани наблизо коли и по чудо няма невинни пострадали. Сред главните действащи лица в екшъна са хора с богати криминални досиета, бивши членове на ВИС и СИК, за които МВР постоянно се хвали, че са неутрализирани", отбелязва вестникът.

„България ще внася реално газ от Гърция", съобщава Капитал Дейли, цитирайки изпълнителния директор на „Булгартрансгаз" Георги Гегов. Отваря се възможност не само за кризисни доставки, каквито бяха договорени през 2009 година, „а за реални сделки с алтернативни търговци". Модернизирането на компресорна станция Петрич, която ще бъде открита официално в понеделник, ще позволи доставки до 3 милиона кубични метра дневно, „което означава, че 10 процента от пазара у нас може да бъде задоволен от Гърция", отбелязва вестникът. „Единственото условие" е сключването на междусистемно споразумение между „Булгартрансгаз" и гръцкия мрежови оператор DESFA. „Газпромекспорт" пък трябва да даде разрешение за използване на капацитета на тръбата.

Посланикът на България в ООН Стефан Тафров ще бъде сменен в края на месеца, съобщава 24 часа. Официалната причина ще е изтичане на мандата, а неофициалната - личният му конфликт с българския кандидат за шеф на световната организация Ирина Бокова, твърди вестникът. Самият Тафров отрича пред вестника да е водил кампания срещу българския кандидат.

80 на сто от асансьорите са в критично състояние, предупреждава Новинар, цитирайки председателя на българската асансьорна асоциация Валентин Маринков. По думите му това се дължи на нежеланието на собствениците да се грижат за съоръженията, както и на занижения контрол, на който бяхме свидетели допреди две години.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.