• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Повечето издания цитират вчерашните интервюта за БНР на зам.-председателя на АБВ Ивайло Калфин и на депутата от БСП Драгомир Стойнев. "АБВ с ултиматум към БСП за общ президент", пише по темата "Труд".

"24 часа" съобщава, че бившият премиер Жан Виденов е номиниран от четири организации на БСП за кандидат президент на левицата. Вестникът съобщава, че днес изтича срокът, в който номинациите се събират на "Позитано". Сред тях, изненадващо се появило и името на проф. Огнян Герджиков, който беше председател на Народното събрание по времето на НДСВ.

"Почва нов имотен бум", пише на първа страница "24 часа" и пояснява, че раздвижването в последните месеци е заради ниските лихви. Вестникът цитира данни на БНБ, според които само за 4 месеца тази година - от февруари до май, са отпуснати 53 млн. лв. нови заеми за жилища. Така, общата сума на ипотечните кредити към месец май е била 6 млрд. 680 млн. лв. За първи път е отчетено и увеличение на взетите заеми на годишна база.

На този фон "Стандарт" пише, че от началото на годината са регистрирани рекорден брой нови компании. "60 хиляди нови фирми у нас" е заглавието на публикацията, в която се пояснява, че бумът на регистрирането на нови дружества свидетелства за оптимизъм и надежда у бизнеса. Все пак изданието отчита, че регистрацията показва само намерение за развиване на бизнес.

"Една трета от младежите в Северозапада нито учат, нито работят", съобщава "Сега", като цитира данните от последния доклад на социалното министерство. "230 хиляди българи на възраст до 29 години са лентяи" е подзаглавието на публикацията.

Същото издание пише, че "1347 българи са укрили данъци за 80 млн. лева". "Сега" цитира резултати от проверки на НАП през първите 6 месеца на годината. Физическите лица, които са проверявани, са избрани след анализ на риска и следене на имущественото им състояние. Вестникът припомня, че укриването на данъци в големи размери може да доведе до затвор.

"Лондон може да получи "аварийна спирачка" за имигранти", за да остане на пазара на ЕС, съобщава "Капитал дейли". Вестникът пояснява, че новият британски премиер Тереза Мей може да получи това, което нейният предшественик Дейвид Камерън не успя - допълнителни изключения от правилата на ЕС за свободно движение на хора. Подобни права има Норвегия, но тя никога не се е възползвала от тях. Франция и Източна Европа са против подобни отстъпки, пише "Капитал дейли".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.