• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/"Полицаи блокират шосета" - сред водещите теми за"Стандарт". Служителите на реда се заканиха в сряда да спрат движението по магистрала "Хемус" и пътя от София за Перник. Те недоволстват срещу Бюджет 2016-та, който предвижда да няма добавка за стаж към заплатите,а обезщетенията при пенсиониране ще се орежат наполовина.

Майките, които нямат сключен брак и са получавали помощи до август тази година, ще трябва да подадат отново документите си, съобщава "24 часа". Причината е, че ще трябва да се декларира и доходът на бащата. От 1 януари помощта за 1 дете ще се увеличи с 2 лв. - на 37, за две остава 85 лв., а за три ще стане 130 лв., припомня вестникът.

Под 5 % от убийците на пътя са в затвора - акцент за "Труд". Най-често в делата осъдени получават пробация, в 25 % от случаите присъдата е условна. Магистрати изследват последните 5 години, като отчитат драстичен спад на установените нарушения.

Сриването на държавен сайт струва около 100 долара, пише "Телеграф". Изданието цитира анализ на разследващите, според които зад срива в сайтовете на редица държавни институции, сред които и този на Централната избирателна комисия, може да стои определена партия.

Строителството на нови блокове регистрира истински бум - статия в "Новинар". Ръстът е над 23 % на годишна база. Първенци са София и Пловдив, но на този фон експерти наблюдават свиване в търсенето на офис площи.

Всеки втори учител се оплаква от недисциплинирани ученици. Това показва представително изследване сред 300 преподаватели, цитирано от вестник "Сега". Като втори проблем в образованието учителите посочват незаинтересоваността на децата от учебния материал.

Добре подготвени студенти масово дават частни уроци - водещо заглавие за "Монитор". За един час бъдещите висшисти искат по 8-10 лв., което сериозно подбива цените на частните учители. Един час при елитен преподавател достига до 40-45 лв., уточнява публикацията.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.