• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Крум Зарков: Президентското вето ни казва, че антикорупционният закон няма да проработи

Крум Зарков: Президентското вето ни казва, че антикорупционният закон няма да проработи

/КРОСС/ „Президентското вето ни казва, че антикорупционният закон няма да проработи и е шанс да покажем, че законът не е прах в очите". Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Крум Зарков по време на дебатите в парламента по президентското вето за Антикорупционния закон, предава „Фокус".

"Това вето беше посрещнато от много на нож. Истината е, че това вето е шанс, след като хората вече са убедени, че това е прах в очите, ние да дадем знак, че не е. Да отхвърлим този закон и да напишем такъв, какъвто ще проработи. Имаме шанс да се променим", заяви Зарков.

Той обърна внимание, че министърът на правосъдието Цецка Цачева отсъства от обсъждането на закона и че не е чута позицията на вицепремиера по съдебната реформа Екатерина Захариева.

„Законът няма да проработи, защото логиката му е сбъркана и оттам неговата концепция. Според този закон корупцията не е престъпление. Тя е нещо повече и нещо по-малко, не разбрахме - усещане, чувство, възприятие", каза Зарков и обясни, че корупцията в България е приела такива размери, че нито един от съставите на Наказателния кодекс не успява да я опише.

Според него общественото обсъждане има смисъл само когато страните са готови да се чуят, а не като досадна процедура, която просто трябва да мине.

„Много от аргументите на ветото днес бяха изречени много пъти и нито един не беше оборен. Въпреки това със силата на мнозинството и на аритметическата логика той се гласува така, както беше представен", поясни заместник-председателят на ПГ на БСП за България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.