• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Разраства се протестът в завода за производство на обувки в град Ветрен

Разраства се протестът в завода за производство на обувки в град Ветрен

/КРОСС/Разраства се протестът в завода за производство на обувки в град Ветрен.

120-те работници, които без предизвестие бяха съкратени в началото на годината заради закриване на производствената дейност, настояват да получат полагащите им се две заплати и обезщетения. Те са категорични, че блокадата им продължава и няма да позволят на собствениците да изнесат машините си, докато не изплатят парите.
В същото време беше установено, че фирмата е прехвърлена и няма връзка с бившите собственици.
Фирмата, собственост на двама италианци, е била прехвърлена в началото на годината на безработна ромка от Плевен. Проверка установи, че тя е собственик на още 22 фирми, потвърди кметът на Ветрен Радослав Лютаков.
Фирмата "Екоскарт" е прехвърлена на Йоана Недкова. Тя е социално слаба жена и по този начин, според мен, искат да излъжат държавата. Преди години пак някакво прехвърляне имаше, хората имаха да взимат по 50-60 дни отпуски, които им изгоряха по този начин като прехвърлиха една фирма на друга. Тогава хората са си замълчали, за да не си загубят работата. Явно се оказва, че не е практика да отидат да експлоатират народа и мислят, че могат да си правят каквото трябва.
Ветрен чака намесата на националния омбудсман Мая Манолова.

Кметът на Ветрен Радослав Лютаков обясни:
Това не е протест само на тях. Цялото населено място от град Ветрен са уверили хората и жените, че застават твърдо зад тях. До този момент представител от тяхната фирма нито е дошъл, поне да направи разговор с хората, каква е ситуацията, но те са твърдо решени, че машините няма да си ги вземат докато не си получат средствата, парите. Целият град единодушно е решил, че има ли нужда, застава и ги подкрепя. Обаждат ми се дори от мотокросове, мотористи, които също са решили, че има ли нужда, идват и застават твърдо зад тях.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.