• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Panasonic оборудва Берлинската филхармония за поточно предаване на концерти в 4K/HDR формат

Panasonic оборудва Берлинската филхармония за поточно предаване на концерти в 4K/HDR формат

/КРОСС/ Panasonic Corporation обяви днес инсталирането на нова видео система за надграждане до 4K High Dynamic Range (HDR) на Digital Concert Hall1, интернет платформата за поточно предаване на видео данни на Берлинската филхармония2. Panasonic има богато наследство и опит в разработването на професионални видео технологии за телевизионно излъчване и потребителски продукти за домашно развлечение, като телевизори и Blu-Ray плейъри. При реализирането на това надграждане Panasonic използва както професионални, така и потребителски технологии и ноу-хау.

Panasonic си сътрудничи с Берлинската филхармония при разработването на различни технологии от януари 2017 г., проучвайки възможностите за пренасяне на превъзходното и автентично звучене на концертната зала в дома или в автомобила.

Надграждането на платформата Digital Concert Hall до 4K/HDR е една от основните инициативи на съвместния проект. От юли 2017 г. Panasonic доставя на Берлинската филхармония модерно 4K/HDR видео оборудване за нейните студия за видео заснемане и видео монтаж. В допълнение към професионалното оборудване, което включва девет телевизионни камери, седем монитора и пултове, Panasonic достави и два потребителски OLED телевизора (65EZ1000/55EZ950) за контрол на качеството на концертите, поточно предавани към аудиторията в собствените им домове.

Видео заснемането и видео монтажът ще бъдат реализирани с новото оборудване, започвайки от концерта на 25 август по случай откриването на сезон 2017/18. Първото висококачествено концертно 4K/HDR видео ще бъде достъпно за целия свят в архива на Digital Concert Hall от октомври. Същевременно, услугите за телевизори и Blu-ray Disc рекордери/плейъри ще бъдат достъпни за притежателите на съвместими продукти на Panasonic3 в продължение на 120 дни след първоначалното им излъчване, преди по-широкото им разпространение. Digital Concert Hall ще осигури на аудиторията вкъщи автентично усещане за концертна зала чрез излъчване на Ultra High-Definition видео, пресъздаващо реалистично блясъка и най-фините нюанси на музикалните инструменти.

Освен това, за да може аудио и видео оборудването на Panasonic и Technics да доставя висококачествен, вълнуващ звук, Panasonic проведе обучения с продуценти и звукоинженери в Берлинската филхармония, за да уловят по-добре естетиката и емоциите на музиката.

Работейки с Берлинската филхармония, Panasonic ще предложи ново впечатляващо и поразително изживяване на публиката, която отново ще се докосне до традициите и иновациите в аудио и видео технологиите. 

Бележки:

1. Digital Concert Hall

"Digital Concert Hall" (Дигитална концертна зала) на Берлинската филхармония е интернет видео платформата на оркестъра, съдържаща онлайн архив с приблизително 450 концертни записа и над 1200 произведения. Над 40 нови продукции са планирани за сезона 2017/2018 г., който започна през август 2017 г. и който ще се излъчва на живо в цял свят. Има и предавания и записи на проекти от образователната програма, филмова секция с документални филми за Берлинската филхармония и над 250 интервюта с музиканти. За да научите повече за Digital Concert Hall, посетете сайта: www.digitalconcerthall.com 

 2. Берлинска филхармония

Основана през 1882 г., Берлинската филхармония дълго време е един от най-изявените оркестри в света. Сред нейните легендарни главни диригенти са Вилхелм Фуртвенглер, Херберт фон Караян и Клаудио Абадо. През септември 2002 г., поста поема сър Саймън Ратъл. При встъпването му в длъжност, образователната програма на оркестъра, насочена към нови аудитории, е инициирана и щедро подкрепяна от Дойче банк. За да научите повече за Берлинската филхармония, посетете сайта: www.berliner-philharmoniker.de

3. Модели, съвместими с 4K/HDR

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.