• 10 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 33°C

Договорът със сметосъбиращата фирма във Видин е прекратен

Договорът със сметосъбиращата фирма във Видин е прекратен

/КРОСС/ Договорът със сметосъбиращата фирма във Видин е прекратен заради спряното от седмица събиране на боклука. От днес градът се чисти от общинска строителна група. От Общината отправиха апел и гражданите да се включат в почистването на града, съобщава БНР.

До прекратяването на договора за дейностите по чистота се стигна, след като в последния месец почистването на населените места беше спирано три пъти заради неизплатени задължения на сметосъбиращата фирма към работниците. От днес строителната група на общината почиства града. Изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Дилов призова гражданите също да се включат.

„Молбата ни е към всички наши съграждани, всеки да покаже колко обича Видин. Днес Община Видин е започнала със собствени средства. Сформирали сме три екипа, които са започнали почистване на нашия град. Разчитаме и на съзнанието на съгражданите. До контейнерите ще бъдат оставени чували, като молбата ни е хората, които изхвърлят пликовете, боклука, да го събират в тези чували, да е компактно, тъй като ние не разполагаме със сметоизвозващи машини", посочи Добромир Дилов.

От Общината апелираха строителните и транспортни фирми също да помогнат с техника за извозването на боклука. В понеделник ще бъде внесено предложение за свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, на което да се обсъди създаването на звено към отдел „Екология" за изпълнение на дейностите по почистването на населените места.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"... да се обсъди създаването на звено към отдел „Екология" за изпълнение на дейностите по почистването на населените места." Крайно време беше!

27.03.2015 22:48:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.