• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Вигенин за развоя в ООН: Радвайте се, безродници и предатели! Искам оставки!

Вигенин за развоя в ООН: Радвайте се, безродници и предатели! Искам оставки!

/КРОСС/ Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин реагира остро на развоя от гласуването с цветните бюлетини в ООН, което предпостави развоя на интригата - нито една от двете български кандидатки не успя, за сметка на безапелационното първо място без нито едно вето за португалеца Антонио Гутереш.

"Сега вече става явно това, което само подозирахме и за което предупреждавахме: след номинирането на Кристалина Георгиева, днес португалецът Антонио Гутереш получи 15 окуражителни гласа от 15 възможни. Нещата отиват към финал. Радвайте се, безродници и предатели!", написа в емоционален коментар във Фейсбук Вигенин.

Веднага след това той написа и още един пост в социалната мрежа:
"Искам оставки! На Кристалина Георгиева, която получи 5 гласа "за", 8 "против", 2 "без мнение"; гласовете на страните-постоянни членки на Съвета за сигурност се разпределят 2:2:1! Тя получи своите 5 минути слава и сама влезе в ролята на Румяна Желева от 2009 г., каква ирония на съдбата. Ирина Бокова е със 7 гласа "за", 7 "против" и 1 "без мнение", въпреки оттеглената подкрепа! На Бойко Борисов - за неспособността да взима самостоятелни решения, за това, че се поддава на външен и вътрешен натиск, че не може да взима правилни решения в сложна международна среда.

На Даниел Митов - за това, че като външен министър не поиска и не можа да проведе адекватна кампания, унизи генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и с пасивността си допринесе за решенията, които лишиха Източна Европа от възможността да излъчи генерален секретар на ООН и които дълго ще хвърлят сянка върху лицето на България пред света. Опозорихте и себе си, и нас, време е да се оттеглите!", завърши Вигенин.

БСП в негово лице предупреждаваше от месеци, че българските управници играят за чужд кандидат, пречат на Ирина Бокова и с оттеглянето на кандидатурата й от българското правителство, издигнало на мястото й Кристалина Георгиева, страната ни дефакто се е отказала от борбата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мръхльо нещастен, що не идеш в Кремал да си свалиш гащите.. Това комунистите по дефиниция сте "интернационалисти" поставящи националното винаги под интернационалното. Продали сте се още от половин век на тая империя Русия, а си тръгнал да ми говориш за род и родина - изчезни и замълчи плевел.........

06.10.2016 09:21:50

Ооо, капут! И ти беше един безродник като външен министър. Добре помним и твоя "дан" за разрухата на България! Ти си от абсолютно същия калъп като Митуф!!! Един трибуквеник ви е правил.

05.10.2016 20:38:29

Анонимен

Rezil!!!

05.10.2016 20:20:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.