• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Вигенин: БСП има нужда от рязка, качествена промяна в центъра и по места

Вигенин: БСП има нужда от рязка, качествена промяна в центъра и по места

/КРОСС/ Не бива да се омаловажава резултата за БСП в тези избори, защото ситуацията в партията е драматична, каза в интервю за БНР Кристиян Вигенин.

Тенденцията е много негативна и трябва да си даваме сметка, че нищо от стандартните решения, послания и мерки, които „въртим" от избори на избори няма да помогнат. Нуждаем се от нещо радикално различно, коментира социалистът и предупреди: Ако тази тенденция продължи, вече няма да има никакво значение кой е председател на партията. 

Вигенин подчерта, че общополитическата ситуация има отношение към резултата на БСП, но повечето проблеми са вътрешнопартийни. Според него БСП има нужда от рязка, качествена промяна в ръководството и в центъра, и по места, защото кадровият ресурс вече е на санитарния минимум. Кристиян Вигенин добави, че трябва да се инвестира в привличане на млади хора за реализация на новото ляво.

До такава степен сме свити като влияние и партия, че продължаването на разприте, разчистването на сметки - ако продължим в този дух, каузата е загубена, коментира той. 

Жестът с оставката на изпълнителното бюро има морална стойност, според Вигенин.

Ако този начин на правене на избори трайно се настани в България, това означава че в България демокрацията си е отишла. Демокрацията, такава каквато искахме преди 25 години, вече е под заплаха, коментира още Вигенин.

Според него теоретично явяването с единен ляв кандидат за президент е постижимо, но много трудно АБВ може да има претенциите да бъде модерната лява партия на България заради участието й в дясно правителство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Казал, не казал, все едно. БСП не знае лява ли е или дясна. От там идва трагедията.

03.11.2015 20:26:30

Анонимен

Крос, личи си че работите за Гоце и измекярите от АБВ. Вигенин не е казал написаното от вас - "АБВ може да има претенциите да бъде модерната лява партия на България заради участието й в дясно правителство", а АБВ НЕ може да има претенциите да бъде модерната лява партия на България заради участието й в дясно правителство. Много сте елементарни така да преиначавате думите на някого във ваша полза.

03.11.2015 15:27:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.