• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Вигенин: Шансовете на Кристалина Георгиева са минимални

Вигенин: Шансовете на Кристалина Георгиева са минимални

/КРОСС/ Преди политическите сили да се откажат да обсъждат номинацията за нов български еврокомисар, президентът Росен Плевнелиев се е обаждал на европейски лидери и ги е предупреждавал, че ако това не бъде Кристалина Георгиева, служебният кабинет ще я смени. Това каза външният министър в оставка Кристиан Вигенин пред БНТ.

"За мен беше странен начинът, по който беше направен опит да се предпостави това, което се случва, през една конкретна личност", каза Вигенин. Подчерта, че винаги е подкрепял действията на сегашния еврокомисар, но е трябвало да има дебат първо по ресора, а след това по конкретната личност, която е най-подготвена за въпросния ресор.

С уговорката, че не би искал думите му да се тълкуват като работа срещу кандидатурата на Кристалина Георгиева или че я подценява, Вигенин оцени като минимални шансовете на българката за поста върховен представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността.

"Имаше отказ на политическите лидери и на премиера да се проведе дебат и беше по-лесно да се остави на служебното правителство", каза Вигенин. Той предупреди, че така се създават прецеденти, с които постепенно да се създаде впечатление, че служебният кабинет е пълноценен, какъвто не е".

Външният министър в оставка оцени като подписване на празен чек за следващия кабинет миналата вчера на първо четене актуализация на бюджета, внесена от правителството и приета с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. "Скоростта, с която бяха внесени тези промени ни лиши от възможността за смислен дебат, очевидно е, че сме в нова ситуация, но тази промяна не може да се свързва с БСП", каза членът на кабинета и подчерта, че политическите решения обикновено не се съгласуват с министрите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както Стани-шеф и този евидентнен небългарин с татарски очички и руско-еврейско име и презиме е нагъл, арогантен и безсрамен. Вероятно това идва от семейното им (на двамат) възпитание, където смятат българите за второ качество хора.

30.07.2014 12:41:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.