• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кристиан Вигенин: Нека се обединим в борбата срещу насилието към жени

Кристиан Вигенин: Нека се обединим в борбата срещу насилието към жени

/КРОСС/ „НС на БСП проведе демократична дискусия, произнесе се и имаме официална позиция за Истанбулската конвенция, утвърдена със сериозно мнозинство. Партиите в ПЕС имат право на различни мнения, но нямаме никакви разминаване по това, че насилието срещу жени и домашното насилие са явления, които трябва да бъдат изкоренени". Това каза народният представител оп ПГ на „БСП за България" Кристиан Вигенин пред "Нова телевизия".

Той добави, че в своята позиция левицата е отбелязала, че започва работа по внасянето на конкретни предложения за промени в българското законодателство, за да се изпълнят целите на конвенцията. Вигенин добави, че в текста на конвенцията има няколко параграфа, които са с двусмислени формулировки и самият факт, че те дават повод за разнопосочно тълкуване, показва, че тя не е съвършена.

„Заради такъв тип неща се подценява смисълът на създаването на конвенцията. И при нас тези текстове се разбират по различен начин, както и в обществото. Едни смятат, че в тях няма никакъв проблем, а други -напротив. Още през 2014 г. ние изразихме колебанията си по тези текстове и България е предлагала други формулировки за тези спорни моменти", каза още социалистът.

Той заяви, че начинът, по който е взето решението в правителството и бързината, с която конвенцията бе внесена в парламента, са контрапродуктивни. Вигенин бе категоричен, че това е налагане на решение върху общественото мнение. „Вината тук е на ГЕРБ и ОП за начина, по който го направиха", добави още той.

Кристиан Вигенин бе категоричен, че когато БСП направи своите предложения, ще се види кой наистина се вълнува от проблемите с домашното насилие и кой изпълнява някакви инструкции- прибързано да ратифицираме тази конвенция. Той добави, че ГЕРБ не бива да се грижи толкова за БСП и вътрешните дебати, които има в левицата.

„Министър Кирил Ананиев, който е гласувал против конвенцията, дава съвети на БСП как трябва да си промени позицията. Вчерашната пресконференция на министрите Цачева и Захариева също беше неубедителна и затова, нека се обединим в борбата срещу насилието към жени и да не прибързваме", призова народният представител.

Относно вота на недоверие той добави, че стратегията на ДПС е по-различна от тази, на БСП.

„Ние търсим категорична промяна в управлението и политиката, докато на този етап, те са по-склонни да крепят статуквото и да насочват политическия огън срещу младшия партньор", поясни народният представител.

Вигенин бе категоричен, че проблемът не е, че се говори много за корупция, а че всичко е пропито от нея и хората са свикнали.

„Когато внесем мотивите, ще представим голямата картина- как правителството не само не иска да се справи с нея, но и покровителства голямата корупция", заяви Кристиан Вигенин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що му се връзвате?!? Не го ли виждате, че е от нежния пол.

15.01.2018 14:03:47

Анонимен

Баш този ли тепигьоз ще ни орати за женски права.

15.01.2018 13:41:37

Анонимен

Идиото, ти на майка си не си ли честитил 8-и март, че СЕГА ще се бориш срещу дискриминацията й? Ние не сме повтарачи, тоя филм сме го гледали, бе.

15.01.2018 11:07:22

Анонимен

ДВУЛИЧНИЦИ И ЛЪЖЦИ.

15.01.2018 09:11:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.