• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Лео Меси: Конкуренцията с Роналдо направи и двама ни по-добри

Лео Меси: Конкуренцията с Роналдо направи и двама ни по-добри

/КРОСС/ Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси, даде коледно интервю пред испанския "Мarca".

В него аржентинецът говори за футбола и семйството, за съперничеството с Кристиано Роналдо и за това, че не беше в тройката за "Златната топка".

Още една година и пета спечелена "Златна обувка", не се ли умори от награди?

Чудесно отличие, радвам се, че го спечелих. Това обаче е признание за отбора. Когато вратарят печели наградата "Замора", това е признание за клуба, същото е и с моята награда, тя е плод на общи усилия.

Пет "Златни топки", пет "Златни обувки", не е ли време за пета Шампионска лига?

Разбира се, казах го в началото на сезона. Шампионска лига е специален турнир, винаги е чудесно да го спечелиш отново, всички се стремим към това.

Това е най-великият клубен турнир, винаги се играе с повече мотивация. Постоянно се коментира това, че остана едва пети за "Златната топка".

Ако трябва да бъда честен, това не е най-важното за мен, не отдавам такова значение. Знаех, че този сезон нямам шанс за отличието. Видях конкурентите ми и знаех, че няма да съм аз победителя. Щом не съм първи, няма значени дали съм трети, пети или десети.
Липсва ли ти Иниеста?

Разбира се, както на терена, така и извън него. Толкова много години бяхме рамо до рамо. Естестено, че липсва.

Изненадва ли те, че Реал се справя толкова трудно с отсъствието на Кристиано?

Казах го и преди. Реал е чудесен отбор с чудесни играчи, едни от най-добрите в света, но никой от тях не е Кристиано. Няма отбор, който да се справи лесно с напускането му.

Липсва ли ти конкуренцията между вас?

Времето, в което се състезавахме в едно първенство беше прекрасно. Той е страхотен играч. Но аз си гледам моя отбор и какво трябва да постигне той, а не индивидуалните сблъсъци. Тази конкуренция обаче помогна и на двама ни. Вдигахме нивото си с всеки ден, за да даваме повече и повече. Беше чудесно за нас, беше чудесно и за феновете.

Преди няколко седмици той те предизвика да приемеш италианско предизвикателство, готов ли си?

Нямам нужда от промяна. Аз играя в най-великия клуб на света. Всяка година искам да печеля нови и нови отличия. Аз съм у дома.
Футбол и смейство, какви са приоритетите ти?

От раждането на децата ми, приоритетът винаги е бил семейството. Това е важното нещо. Обичам футбола, но семейството е над всичко.

Обичат ли футбола?

Да, и двамата го обожават. Тиаго е вече по-голям и наистина разбира. Задава доста правилни и смислени въпроси, започва да усеща нещата. Дори ме критикува, когато не спечелим. В началото дори не ми говореше след загуба, сърдеше се. Сега вече анализираме и коментираме причините.

Той е тих и срамежлив, като мен, докато малкият Матео е по-лудо хлапе. Прилича на майка си. Сега са в Аржентина за празниците. Когато мога, винаги използвам възможността да се прибера, да се събера с роднините.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.