• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Шефът на АПИ: Очакваме 350 милиона лева приходи от новите винетки

Шефът на АПИ: Очакваме 350 милиона лева приходи от новите винетки

/КРОСС/ През 2017 г. се очаква да реализираме приходи от продажба на винетки в размер от 348 млн. лв. до 350 млн. лв. Това обяви инж. Дончо Атанасов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура", по време на пресконференция, на която бяха представени винетните стикери за 2018 година.

Както вече е известно от днес започва продажбата им. За първи път годишният стикер ще е валиден от датата на купуването, а освен това вече ще има и тримесечна винетка. С 2 лв. се увеличава цената на еднодневната винетка за тежкотоварни автомобили.

Атанасов сравни приходите от винетки с тези през 2016 г., когато са реализирани 317 млн. лв.

„Постъпленията на 2017 г. са с увеличение между 10 и 20 %. Постъпленията в бюджета също са с един доста голям ръст. Това се дължи на всички проверки и контролни функции, които МВР съвместно с АПИ осъществяваме по пътната инфраструктура", коментира председателят на УС на АПИ.

По думите му съотношението между приходите от продажба на винетки за леки и за тежкотоварни автомобили е 70:30. Той уточни, че се очакват приходи от продажбата на винетки за леки автомобили в размер от 245 млн. лв. до 250 млн. лв., а от продажбата на винетки за тежкотоварни - в рамките на 95 млн. лв.

Инж. Атанасов поясни, че с увеличението на винетката за ТИР-овете се очакват приходи от 3 млн. лв. Той припомни, че през 2018 г. се въвежда нов 3-месечна винетка за леки автомобили, чиято цена е в размер на 54 лв. Новият винетен стикер ще е полезен на хората, които идват в дългосрочен отпуск в България и за чуждите граждани.

"Хубавото на 2017 г. е освен по-високите приходи и по-голямата продажба, е че намаляваме бракуваните винетки и нямаме засечени фалшиви. Защитата на новите винетни стикери е много интересна - уникална по своята същност. Търсили сме начин с просто око поверяващите да засичат валидността на винетните стикери", допълни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И какво от това? Преди се вдигнаха цените, но нямаше подобрение на пътищата

22.12.2017 10:48:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.