• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Петър Витанов: БСП има всички шансове на предстоящия вот

Петър Витанов: БСП има всички шансове на предстоящия вот

/КРОСС/ "Трябва да си призная, че и за мен беше изненадващо да бъда поставен на второ място в листата за евроизборите на БСП. Тайното гласуване на вчерашния пленум, което пренареди първоначалната листа предложена от лидера Корнелия Нинова, си го обяснявам с едно просто нещо – демократизмът в нашата партия, всички опити да бъдем изкарани вождистка партия или авторитарна партия, очевидно не почиват на реалните обстоятелства и гласуването вчера го доказа" това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Петър Витанов, втори в листата на БСП с кандидати за евроизборите.

"Действително тясното ръководство представи своя формулировка за състава на листата, националният съвет възприе голяма част от хората, които попаднаха в нея, но имаше друго колективно разбиране за присъствието на Сергей Станишев", добави той.

"Също така това, че аз от малко по-задно място, отидох по-напред в крайна сметка в листата има своето логично обяснение, каза още Петър Витанов. Имаше многократно изложени аргументи, още през последните месеци предвид заетостта и ангажираността на господин Станишев в европейска кампания, бяха изложени много аргументи, добави той. Това е колективния дух на нашата партия и в крайна сметка се взе едно колективно решение".

Според Петър Витанов, БСП има всички шансове да вкара поне 7 евродепутати на предстоящия вот. Той допълни, че за партията победа ще е да имат един глас повече от опонентите си от ГЕРБ. Ние искаме да променим България и Европа. Никой не може да поставя под съмнение европейската ориентация на БСП, категоричен беше Витанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.