• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Защо Витоша е негодна за ски туризъм

Защо Витоша е негодна за ски туризъм

/КРОСС/ Въпреки че Витоша се намира само на няколко километра от центъра на столицата, софиянци и децата им не могат да отидат на ски. Ски влековете и лифтове не работят, а единствената кабинкова линия Симеоново - „Алеко" аварира често. Съоръженията са приватизирани през лятото на 2007-а, а договорът задължава купувача да запази дейността, но не и да предлага услугата. Как да се отвори планината за ски спорт и зимен туризъм - това коментираха в студиото на БНТ "Денят започва" Силвия Христова, общински съветник в СОС от ГЕРБ, председател на Постоянната комисия по устройство на територията и архитектура, достъпна среда и жилищна политика, и Марта Георгиева, общински съветник в СОС от ДСБ.

Силвия Христова заяви, че на Витоша могат да се карат ски и това се прави. Тя уточни, че само Витошко лале е оторизирана писта. Христова посочи, че условията в договора от 2007 година са изключително неизгодни за Столична община.

Марта Георгиева потвърди, че на Витоша трябва да се карат ски, но приватизаторът на въжените линии отнема тази възможност на софиянци и позицията на ДСБ, "Да България" и "Зелените" е, че това се прави в съучастие със Столична община и управляващото мнозинство на ГЕРБ.

„През 10-те години, откакто са приватизирани въжените линии, Столична община започва постепенно да намалява и да спира градския транспорт до Витоша в услуга на приватизатора. Освен това ние не само сега, но и през 2012 година сме настоявали в Общинския съвет този договор да бъде прекратен поради явното му неизпълнение, коментира още Марта Георгиева.

По думите на Силвия Христова е несериозно да се говорят празни приказки без никаква аргументация.

„Този договор е сключен именно от политическата сила, от която е г-жа Марта Георгиева през 2007 година лятото, малко преди изборите и преди политическата сила ГЕРБ да съществува в СОС. Договорът е изключително неизгоден, защото в него няма нито една клауза, която да задължава купувача да направи действително големи инвестиции и да поднови лифтовете, както няма и ангажимент да поддържа услугата, примерно да се гарантира известен период, в който, ако те не превозват туристи, например да имат неустойки, клаузи за разваляне на договора. Договорът е буквално с пет задължения, които са изпълнени. Единствената инвестиция от 500 000 лева, предвидена за ремонт, без да е уточнено за какъв ремонт, е извършена още първата година".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Павлов

Ситуацията, в която Витоша се намира заради безумните ограничения наложени от пишман еколозите е повече от абсурдна. Призовавам всички компетентни органи за незабавна координация и действия, както и приемане на промените в плана за управление на Витоша. Нови и модерни лифтове, още писти, ремонт на хижите и инфраструктурата са това, което ще върне хората обратно в планината.

16.01.2018 08:54:06

Анонимен

Неугодна е по-правилната дума! Витоша си беше невероятно място за ски / шейни и всякакви зимни забавления допреди промените и голямото грабене.

15.01.2018 11:20:41

Анонимен

След като Пеевски и приятели владеят Банско, ГЕРБ София. Как да пуснеш софиянци да спортуват на Витоша.

15.01.2018 10:49:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.