• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Евросиндикати: Необходимо е да се увеличат всички заплати в ЕС

Евросиндикати: Необходимо е да се увеличат всички заплати в ЕС

/КРОСС/ "Има необходимост да се увеличат всички заплати в ЕС, но трябва да се изравнят заплатите в Източна Европа с другите заплати в ЕС", каза по БНТ генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини. "Заплащането изостава от производителността на труда в България и други страни в Съюза, има и голяма пропаст между производителността и заплащането", добави той.

"Инвестициите могат да стопят разликата между заплащането, както и европейската икономика трябва да се промени, трябва да гарантираме, че българската икономика може да е в крак с европейската, а това може да се постигне след промяна на макроикономическия подход", коментира Лука Визентини.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров пък обясни, че трябва да се сложат постижими цели. "Искаме за 5-годишния наш мандат средната работна заплата да е 1700, а минималната 800", каза той.

Според Визентини Колективните договори са много важни: "Опитваме се да ги подобрим. Говорим както с правителствата, така и с мултинационалните компании, като искаме да ги убедим да влязат в трансгранични договори, отбеляза генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каква е производителността на труда на политиците и защо техните заплати са най-големи? Защо на депутатите се дават 1950 лв на месец безотчетни, извън заплатите? Кога ще се премахнат субсидиите на партиите?

02.05.2017 15:30:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.