• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Цацаров: Експертизите ще кажат кой е виновният за убийството във Виноградец

Цацаров: Експертизите ще кажат кой е виновният за убийството във Виноградец

/КРОСС/ Случаят с убийството на застреляния собственик на заведение в село Виноградец се прехвърля от Пазарджик в Окръжната прокуратура в Пловдив. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, след като пристигна на място в прокуратурата в Пазарджик да се запознае със случая, съобщава БТВ.

Според официалната версия, по която се работи, фаталният изстрел е произведен от 6-годишно момченце. Роднините на убития обаче са категорични, че не е стреляло детето, а собственикът на оръжието - председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков.

Причината за преместването на разследването в Пловдив са изнесените обвинения от близките на убития мъж, че веднага след инцидента Лазар Влайков се е обадил на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, с когото били в близки отношения.

"Две са основните версии, по които работим за убийството на Наско Тонкев във Виноградец. Първата версия е, че мъжът е бил прострелян от 6-годишно дете, а втората, че фаталният изстрел е даден от председателя на общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Детето все още не е разпитано. Иззети са натривки за барутни частици от ръцете на убития, на детето и на Лазар Влайков. Разпитани са множество свидетели. Основно те се делят на две групи. Едните твърдят, че е стреляло детето, а другите, че Лазар Влайков е произвел фаталния изстрел. Кой е виновният, ще каже експертизата за барутни частици, която е изпратена в Националния институт по криминалистика в София", коментира Цацаров.

Освен балистична ще бъде направена и ДНК експертиза. Тя е възложена на частна, гарантирано сигурна лаборатория в София, за да бъде готова за няколко дни в рамките на тази седмица. При спазване на всички изисквания на НПК ще бъде разпитано пред съдия и 6-годишното момченце, за което се допуска, че е изстреляло фаталния патрон, убил ресторантьора Тонкев.

"От показанията на детето и назначените експертизи ще се вземе окончателно решение дали ще бъде повдигнато обвинение и дали ще бъде задържан Лазар Влайков", съобщи наблюдаващият в разследването окръжен прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Главният прокурор обяви, че започва разследване за контактите и отношенията между Лазар Влайков и районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров на база показанията на семейството на убития, че общинският председател и магистрата са изключително близки и след убийството на Тонкев Лазар Влайков е позвънил веднага на прокурора. Кацаров е потвърдил пред Цацаров, че е в близки отношения с Влайков, но не се били чували от около месец.

Главният прокурор нареди освен разпечатка на телефона на Влайков да бъде направена такава и за телефона на районния прокурор.

Влайков беше задържан, но освободен от ареста без повдигнато обвинение.

Същевременно ГЕРБ го изключи от партията и го призова да напусне Общинския съвет, като подаде заявление за прекратяване на пълномощията му като общински съветник.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какви експертизи ,бе галфон , идиотинЪт от герб ходи с личното си пушкало 45кал.? по кръчми....и го предоставя на други лица ..? , и на дете...ЗКВВООБ !!!

04.09.2017 15:12:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.