• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Арестуваха машинистите на сблъскалите се влакове в Египет

Арестуваха машинистите на сблъскалите се влакове в Египет

/КРОСС/ Египетската прокуратура разпореди машинистите и помощник-машинистите на двата сблъскали се в петък влака да бъдат задържани за 15 дни, предадоха информационните агенции.

При жп катастрофата на край Александрия загинаха най-малко 41 души, а са ранени 133, съобщи министерството на здравеопазването.

Двамата машинисти и двамата им помощници ще останат в ареста, докато се води разследването.

Взети са урина и кръв за изследване от един от машинистите, за да се провери дали не е използвал наркотици, отбелязва Ройтерс.

Припомняме, пътуващ от столицата Кайро за Александрия пътнически влак, се вряза с пълна скорост в спрял влак от Порт Саид. Според една от версиите до катастрофата се е стигнало заради грешка на машиниста, който не е забелязал забраняващия сигнал на семафора, както и значително превишената скорост. Според друга версия диспечерът е подал грешен сигнал на първия влак, той е спрял и след това в него се е блъснал вторият влак.

Египетският министър на транспорта Хешам Арафат каза вчера, че ръчната операционна система е фактор, който е допринесъл за катастрофата - една от най-тежките в страната през последните години.

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси е разпоредил разследване на инцидента.

Железопътната система в Египет е в много лошо състояние, поддържана е зле и в резултат авариите и произшествията с жертви и пострадали не са рядкост, отбелязва АП. ТАСС припомня, че най-тежкият влаков инцидент в страната стана през февруари 2002 г. Тогава 315 души загинаха при пожар в жп композиция, пътуваща от Кайро за централния град Луксор.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.