• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Влакът Варна-София е спрял между Мадара и Каспичан

Влакът Варна-София е спрял между Мадара и Каспичан

/КРОСС/ Влакът от Варна за София, потеглил в 7.15 ч., престоява вече повече от час на гара Мадара и не е известно кога ще продължи по маршрута си, съобщи БНР. Причина е обилният снеговалеж и проблеми по контактната мрежа.

Влакът е пълен с пътници, включително малки деца, информира радиото.

Олег Атанасов пътува във влака и заедно с десетки други хора е блокиран на гара Мадара от сутринта. От БДЖ обяснили, че има проблем с контактната мрежа. Прогнозата за лошото време била предварително ясна, но превозвачът решава, че ще пусне електрически, а не дизелов локомотив. Атанасов разказа още: Обясняваха ни, че имало клони, които най-вероятно правят контакт с мрежата, и затова няма ток. След това ни обясняваха, че така ще бъде, защото много отдавна се знае, че ще вали сняг. Било ясно, че могат да се случат подобни неща. Някои диспечери от централното управление се оправдаха с отсъствието на ток, което се управлявало от Национална компания Железопътна инфраструктура". Поисках телефон на компанията, но казаха, че на граждани не можело да дават телефони".

Атанасов обясни, че температурата във влака непрекъснато пада: Температурата непрекъснато пада и е студено. Вагоните са общи, няма купета. Съставът е от пет вагона. Сигурно има поне 100 човека вътре във влака, но и един човек да има, пак не е добре. Има един телефон за нередности в транспорта: 02/9409400, който не работи или по-точно можете да се запишете на него, но веднага трябва да се реагира за нередности. Едва ли ще прослушат точно това съобщение точно сега".

Поради усложнената зимна обстановка е преустановено движението на влаковете в 8 железопътни участъка в страната. Причината е, че са нанесени повреди по контактната мрежа, паднали дървета и скални маси върху железния път. Аварийни екипи на Националната компания "Железопътна инфраструктура" работят по отстранване на повредите. От БДЖ предупреждават още, че са възможни закъснения и престой за неопределено време в някои участъци, заради обилния снеговалеж.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

повод за мангала модсковски пак да емне приватизацията

17.01.2016 12:36:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.