• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Жертви на силните ветрове в Европа

Жертви на силните ветрове в Европа

/КРОСС/ Силни ветрове връхлетяха Западна Европа и други райони на континента, като спряха полети и влакове и доведоха до смъртта на трима души, всичките убити от паднали дървета, предава „Франс прес", цитирана от БНР.

Втора зимна буря за този месец удари Холандия, като ветрове със скорост до 140 км/ч принудиха амстердамското летище „Схипхол" - едно от най-натоварените на континента да спре всички полети за около два часа. Стихията отнасяше керемиди от покрива на терминала, което доведе до затваряне на входовете на две от трите зали за заминаващи пътници.

Националната служба в Холандия обяви червен код заради силните ветрове, а 62-годишен мъж загина в централния град Олст, след като върху него се стовари откършен клон на дърво. Инцидентът станал, когато той излязъл от камиона си, за да разчисти пътя. Втори холандец, също на 62 години, бе убит в източния град Енсхеде, след като дърво падна върху колата му.

В съседна Белгия шофираща жена почина, след като върху автомобила ѝ се стовари дърво на пътя в района на Грез Доасо, на около 35 км южно от Брюксел. Четирима души пострадаха от летящи ламарини в Антверпен, включително жена, която бе тежко ранена.

В Германия 59-годишен мъж загина на място под паднало дърво в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Холандската национална жп компания обяви, че всички влакове са спрени до следващо нареждане заради силната буря, освен в северния район на Грьонинген и на юг около Лимбург. Високоскоростните влакове „Талис" спряха движението си в Холандия и Германия поне до 15 ч. българско време.

Очакваше се в четвъртък следобед ветровете да поутихнат, но холандските власти затвориха за движение няколко уязвими шосета и мостове, пресичащи различни диги. Холандските транспортни власти съобщиха, че 25 големи камиона са били обърнати от силните ветрове, което предизвикало задръствания на 6 основни трасета в страната. Южен Ротердам - най-голямото товарно пристанище в Европа, на практика стана недостъпен от севера заради проблеми по три основни шосета в града

В Германия десетки полети бяха отменени на летищата в Дюселдорф в западната част на страната, в Мюнхен на юг, както и на аеропорта, обслужващ Кьолн и Бон. Железопътната компания „Дойче бан" обяви, че изцяло е спряла влаковете в провинция Северен Рейн-Вестфалия и частично в съседната Рейнланд-Пфалц, както и че е намалила скоростта на високоскоростните влакове между Волфсбург и Берлин. В късния следобед компанията съобщи, че спира за деня всички междуградски влакове, като потеглилите ще спрат след достигане на най-близката гара.

В западната австрийска провинция Тирол бяха спрени влаковете между Виена, Линц и Залцбург заради опасност от лавини.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.