• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Парите на властта в КТБ - водеща тема в парламента

Парите на властта в КТБ - водеща тема в парламента

/КРОСС/Кой си е държал парите в КТБ стана водеща тема в кулоарите на парламента. Според управляващите изнесените вчера списъци доказали едно - че банката наистина е била на властта, но на съдебната. 

Политиците смятат, че КТБ е действала като финансова пирамида. С осветляването на списъците според депутатите са паднали много митологеми и всеки намира доказателство за различно нещо.

Председателят на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова настоява за проверка на хора с чиновническа заплата, които имат милиони левове на влог. 

Това, което месеци наред се насаждаше, че тази банка е банка на властта донякъде е вярно, но като че ли най-вече е на съдебната власт. Не мога да си представя, че човек със заплата в държавната администрация може да има милиони левове и то тази информация е за последните пет години, в които е функционирала банката. Не знаем обаче какво се е случвало назад в годините и дали е нямало някакви трансфери и други обвързаности, коментира Атанасова. 

Според ДПС вече е ясно, че това не е тяхната банка. Според управляващите пък вече е ясно, че това не е банката на властта - поне не на изпълнителната.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев каза, че партията проучва възможността да бъде осветен и докладът на международната компания, която прави разследването за фалита на КТБ.

"Това е активно мероприятие за отклоняване на общественото внимание от по-големия скандал с номинирането на Бокова. Това е хватката", коментира Атанас Атанасов от ДСБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Институциите веднага трябва да се самосезират. Ако главата е вмирисана, какво се очаква от опашката?

11.02.2016 07:10:23

Анонимен

Чак сега ли разбраха, че КТБ е действала като пирамида? Съд и затвор за Цветан Василев и всички, които са замесени в източването на парите на българския народ!

10.02.2016 20:53:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.