• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Участието на офицери от украинското разузнаване в подготовката за диверсия в Крим е доказана с

Участието на офицери от украинското разузнаване в подготовката за диверсия в Крим е доказана с

/КРОСС/ Предполагаемият лидер на украинските диверсанти Евгений Панов признава, че в групата, подготвяща диверсия в Крим, влизат кадрови офицери от украинското разузнаване. Видеото с признанията е излъчено по телевизия „Россия 24“, предаде ТАСС.

„В състава на групата влизат кадрови офицери от военното разузнаване на Украйна Кирилов Александров с прозвището „Кирил“, кадровият офицер Дмитрий, Литвенко Олег с прякора „Лис“. В състава на групата влизат още Сандил Алексей – „Сай“, както и непознат за мен по име и фамилия, с прозвището „Деших“, каза той.

Отговаряйки на въпрос за връзките с Главното управление на разузнаването към министерството на отбраната на Украйна, Панов съобщи, че е „пристигнал в Киев“ с цел създаване на група да извършване на диверсия на територията на „Кримската република“.

По думите му, по указание на Кирил (един от предполагаемите диверсанти) е било създадено скривалище в гр. Армянск. Диверсантите използвали в хода на операцията пет комплекта руска военна униформа. „В скривалищата се намираха оръжието и взривните вещества“, отбеляза той.

Панов също така изброява и обектите, където е трябвало да се случат диверсиите. „С Александър Сандил минахме през градовете Армянск, Красноперекопск, Джанка, Феодосий и Керч, за да огледаме обектите за диверсия“, каза той, като съобщи още, че за операцията „лично са му платили три хиляди и двеста гривни“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.