• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

ВМРО-ДПМНЕ призова за оттегляне от договора за добросъседство

ВМРО-ДПМНЕ призова за оттегляне от договора за добросъседство

/КРОСС/ Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че се застъпва за приятелски и добросъседски отношения с България, която е приятелска страна и за приятелство между македонския и българския народ, но споразумението, което министър-председателят Зоран Заев подписа не зачита интересите на македонския народ и на Македония. От ВМРО-ДПМНЕ изискват от управляващата партия СДСМ да се оттегли от договора, предава „Фокус".

Темата за реакцията на опозицията спрямо договора е водеща за всички македонски медии, особено сега, когато предстои неговата ратификация в македонския парламент.

Държавната агенция "Макфакс" цитира заявлението на ВМРО-ДПМНЕ, че "Антинародното и марионетно правителство на СДСМ подписа вреден договор с България."От там сочат, че "ВМРО-ДПМНЕ смята, че трябва да има договор с България, но договор, който ще бъде равностоен в правата и задълженията и в който ще се спазват националните и държавни интереси на Република Македония".

"Канал 5", както и електронните издания "Локално" , „Сител" и, „24 Вести", едногласно извеждат като заглавие на репортажа си "ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да се оттегли от Договора с България".

Македонският "Фокус" сочи, думите на партията, според които правителството на СДСМ все още има шанс да се оттегли.

„Стандард", „A1On", „ТВ21" и „МКД" пишат, че според ВМРО-ДПМНЕ „Марионетното правителство на СДСМ е подписало вреден договор с България".

„Точка" и „Република" добавят, че СДСМ нямат капацитет да води държавата и че македонският национален интерес е поставен за продажба.


„Телевизия Нова" съобщава, че СДСМ много скоро ще носи политическа отговорност, защото още на местните избори народът ще изпрати послание на възмущение и недоволство на „марионетния" министър-председател Заев, който ще бъде победен и делегитимиран.


Македонските медии са сигурни, че ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи договора за добросъседство с България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Янките ВЪН !

Трябва първо да се отървем от краварите, най-големите терористи в целия свят.

04.08.2017 06:41:22

Анонимен

До кога българските политици ще губят ценното време и сили с това ненормално племе. От тези хора можем да очакваме само загуби и вреди. Зарежете тези боклуци.

04.08.2017 00:01:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.