• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ВМРО: Имахме разногласия с ББЦ. Това е

ВМРО: Имахме разногласия с ББЦ. Това е

/КРОСС/Не напускаме коалицията с „България без цензура", за да нанасяме удари на тези хора, с които досега сме били партньори. Имали сме разногласия, но нашето решение не е мотивирано от тези дребни конфликти, а от предложението на Валери Симеонов за създаването на Патриотичен фронт, обясниха пред Нова председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и зам.-председателят Ангел Джамбазки, ден след като организацията им напусна движението на Николай Бареков, заради по-добрата оферта от страна на НФСБ.  

„Въобще не става въпрос за това, че някой ни е спрял кранчето, а за нещо принципно. ВМРО е единствената организация, за която е известно, че има законно свои имоти, които носят парични доходи, а отделно има и държавна субсидия. Става въпрос за нещо принципно", подчерта Красимир Каракачанов.

„След предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за сформиране на Патриотичен фронт ние преценихме, че от гледна точка на нашата политическа идеология е по-добре за нас да участваме на предстоящите извънредни избори в тази конфигурация", уточни председателят на ВМРО.

Каракачанов обясни, че и с „България без цензура" са имали общи теми като демографията, социалните въпроси и монополите.

„Когато идват евроизбори, на които бариерата е близо 6%, търсиш партньори, с които можеш да я преминеш", посочи още председателят на ВМРО.

„Формулировката не е „ние си тръгваме от някого", защото ние никъде не сме ходили. Всяка една коалиция трябва да бъде равнопоставена и в нея трябва да има уважение между субектите, които я съставляват", посочи Ангел Джамбазки и допълни, че естественото място на ВМРО е в основата на един национален блок.

Последната седмица преди евроизборите и непосредствено след това започна напрежение в структурите на ВМРО заради коалицията с „България без цензура". Освен това не споделяхме определени декларации на ББЦ - за референдум за монархия, за народна република, не ни харесва крайно агресивния стил, ние имаме по-умерени виждания, каза от своя страна заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред БНР.

Но когато има търкания, по-честно към нас и към избирателите, към наследството, ако щете, е да се търсят други писти за реализация, смята Веселинов.

Той коментира, че основната причина да тръгнат към съюз с ББЦ е била общата политическа цел - ДПС да слезе от политическата сцена. Дали партията на Бареков има нещо общо с Цветан Василев или Делян Пеевски не е причината за оттеглянето на ВМРО от коалицията, уточни Искрен Веселинов.

Не е вярно, че съюзът ни с НФСБ е смъртна коалиция, както я определи Бареков, допълни зам.председателят на ВМРО. Според Веселинов България се нуждае от чисто патриотичен проект, който да обедини хората. Подаваме ръка и към другите патриотични формации и сме готови на всякакви компромиси в името на това обединение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.