• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ще има ли полза от знаците, предупреждаващи за мотористи на пътя?

Ще има ли полза от знаците, предупреждаващи за мотористи на пътя?

/КРОСС/Мото клубове самоинициативно поставят знаци „Внимание, мотоциклетисти!" по пътищата в страната.

Това се случва от началото на годината и до момента няма нито един случай на демонтиран знак, въпреки че случващото се на практика е незаконно. Междувременно държавата готви анализ къде е най-добре да се постави знак „Внимание, мотоциклетисти!", без да е ясно какъв точно ще е резултатът от това.

Според експерта по пътна безопасност Алекси Стратиев единственият ефект ще бъде икономически с оглед на парите, които ще бъдат похарчени за направата и поставянето на новите знаци.

7 знака „Внимание, мотоциклетисти" има вече по пътищата в страната. Те са поставени от мото клуб „ Sofia riders", изцяло със собствени средства, каза мотористът Александър Бакалов.

Защо поставените пътни знаци не са демонтирани от отговорните институции - не е ясно. Държавата обаче е решила да разшири тази инициатива и да постави подобни означения и на други места в страната, по които се движат мотористи. Въпросът обаче е къде точно, каза шефът на Пътна полиция Бойко Рановски.

Според експерта по пътна безопасност Алекси Стратиев тази идея няма да намали инцидентите с мотористи, а единствено ще доведе до усвояване на средства за изработване и поставяне на новите пътни знаци.

Знаците „Внимание, мотоциклетисти!" ще се поставят от пътната агенция, след като Пътна полиция определи местата, на които трябва да има подобно означение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.