• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Гл. комисар Маринов: Все повече водачи шофират след употреба на наркотици

Гл. комисар Маринов: Все повече водачи шофират след употреба на наркотици

/КРОСС/ Все повече водачи се хващат да шофират след употреба на наркотици, това в бъдеще ще става все по-голям проблем. Това каза пред журналисти в Министерски съвет главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов след извънредното правителствено заседание, което бе свикано от премиера Бойко Борисов.

„До момента много бързо се развиват нещата и наредбите остаряват бързо. До преди години не беше проблем, но сега все повече водачи не са употребили алкохол, а наркотично вещество, което е много по-трудно доказуемо и установимо на пътя", отбеляза главният секретар на МВР.

По думите му новата наредба за установяване употребата на алкохол, наркотични и други упойващи вещества от страна на водачи на моторни превозни средства ще урежда реда за събиране и документиране на доказателства при изследванията на пътя и в болнично заведение. "Все повече водачи се хващат да управляват след употреба на наркотични вещества, което е доста по-трудно установимо на пътя, отколкото това дали водачът е употребил алкохол", коментира Маринов.

По думите му това за в бъдеще ще става все по-голям проблем, тъй като не по-малко опасно е шофирането след употреба на наркотици. „В момента изследването на пътя е с техническо средство, но за по-голяма точност на водача ще се дава талон, с който той отива в здравно заведение и по съответната технология с 99% на вероятност се уточнява точното количество на съдържанието в кръвта на алкохол или наркотично вещество. Тази наредба ще подобри това нещо, за да може тези резултати и изследвания да бъдат необорими в съдебно заседание. Премиерът даде изключително кратки срокове - до понеделник", каза още главният секретар на МВР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.