• 18 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

BMW показа бъдещето на флагмана си

BMW показа бъдещето на флагмана си

/КРОСС/ Колко далеч може да отиде лукса в топ модела на BMW? Следващата Серия 7 е на хоризонта, а може би и нещо ново. BMW представи концепцията Vision Future Luxury по време на салона в Пекин и веднага започнаха слуховете, че това е дългоочакваната Серия 9. Независимо от бъдещето на студията, целта е ясна - да покаже как ще изглежда флагмана на BMW след няколко години.
Дизайнът използва класическите за BMW решения като бъбрековидната решетка и двойни фарове, които обаче са по-тесни имат лазерна технология. Чрез групирането на паралелни светлинни лъчи се постига интензивност на светлината, която е до 10 пъти по-висока от тази при LED.
Задните светлини пък са с органични светодиоди (OLED). Тясната L-образна графика на задните светлини на BMW Vision Future Luxury е съставена от множество малки L-образни OLED.

В прототипа дебютира новаторски User Interface Design. Формата на арматурното табло и на елементите на User Interface са свързани неразривно. Комбинацията от индикатори от три преливащи една в друга повърхности обгръща водача. Триизмерните изображения визуално продължават линиите на арматурното табло в повърхностите на индикаторите. Върху левия дисплей водачът получава всички важни за пътуването информации, по средата върху свободно програмируем комбиниран уред се изобразяват километражът, оборотомерът и допълнителна информация, както и променящи се в зависимост от ситуацията актуални информации. Върху дясната повърхност с индикатори, т. нар. Driver Information Display, водачът получава допълнителна Infotainment-информация. Благодарение на Voice Command водачът може да управлява всички функции и чрез гласови команди.

Основен индикатор за водача обаче е BMW Vision Head-Up дисплей. Той разширява шофьорските възприятия, като проектира информацията директно пред него върху пътя. Това осигурява ново измерение на асистиращите функции като Speed Limit Info, който разпознава пътните знаци и ги показва в зрителното поле, или на асистента за светофари, който в реално време и с точност до секунда показва актуалните цикли на светофарите, пише autobild.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.