• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Има ли отровни химикали във водата в София?

Има ли отровни химикали във водата в София?

/КРОСС/ Замърсена ли е водата във София този въпрос подпали социалната мрежа в събота вечерта.

Пръв за възможен проблем писа депутатът от БСП Таско Ерменков.

Той цитира "институции, които уважава и приятели, на които вярва". Получил и лично съобщение, което гласи, че "в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали".

                          

Друг потребител с името Alexander Resilovski също предупреждава за водата с пост и любопитен коментар:

                         

                       

"Софийска вода" отрече твърденията водата в София да е замърсена с отровни химикали. 

Ето и пълния отговор на "Софийска вода":

Питейната вода доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с гарантирано качество и с отлични характеристики. Тя отговоря на абсолютно всички изисквания на Наредбата за качеството на водата и всичките й физикохимични показатели са в норма. Питейната вода подлежи на постоянен денонощен мониторинг, като последните физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания на водата са извършени на 19.05.2018 г. 

Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се правят над 140 000 анализа на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на „Софийска вода“ по целия ѝ път от язовирите „Искър“ и „Бели Искър“, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите.

Преди два месеца Лабораторно изследователския комплекс, който е сред най-модерните в страната, обогати обхвата на акредитираните изследвания и вече може да прави  не само задължителните по наредба изследвания, в това число и за живак, но и допълнителни микробиологични анализи на утайки и продукти, използвани в пречистването на води като белина и железен трихлорид, изследвания за наличие на уран, органични замърсители и елементи и др.

И нещо повече - питейната вода в София е с ниско съдържание на разтворени соли в нея. Това я прави подходяща за всекидневна употреба и полезна за нормалното функциониране на клетките в организма.

Между временно инж. Симеон Славчев Зам.-председателят на енергийната комисия в СОС, също потвърди, че водата не е опасна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Знам че се опитвате да няма паника но разяснете на хората че Софийската вода не е питейна и има химикали и то тежки това никога не е било стига някой е скривал пробите и предоставя с думи ами в нормите била кое е в нормите химията в хляба или химията в месото възфуха и той мръсен водата и тя живота ни стъжняват разни институции е то кво остана освен да си плащаме тока водата ддс-ета данъци и куп др. Глупости а междувременно да мрем замислете се всички в тази държава няма хора нямаби държава

11.12.2018 21:08:40

Анонимен

Що пишете глупости само пълна е с химикали софийската вода естествено от преди повече от 5-6 месеца усещах нещо като буца в гърлото дращеше ми странно ми пищяха ушите купих си филтрираща кана същата работа отслабва усещането като че буца ви е заседнала в ляво в гърлото тогава взех вече да се съмнявам за явна болест или от водата е минах на минерална вода ежедневно не пиех чешмяна за нищо на сврта и сшед 4 дена усещането за буца в гърлото отшумя и вече 3 месеца пия купешка вода и нямам този проблем нека някой това да ми обясни ходих на лекар преди това големи шемети са и те явно е настинка ми говори за това ми дращело гърлотои т. Н. Да бе настинка която те държи половин година без температура без отпадналост едни лекари имаме нямам думи накрая сам установих че водата не е питейна Софийската.

11.12.2018 21:02:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.