• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Власт, лекари и пациенти заедно в реформата

Власт, лекари и пациенти заедно в реформата

/КРОСС/Под мотото: „Власт, лекари и пациенти заедно в реформата" днес се събират представители на държавните институции, на съсловните организации на фармацевтичната индустрия и на пациентите, за да коментират здравната реформа и да търсят начини за постигане на консенсус.

В интервю за БНР проф. Генчо Начев - директор на болница "Св.Екатерина", определи като уместни промените,с които се съкращава броят на болничните легла и диагнозите, обслужвани от болниците по Здравна каса. Според него, с измененията ще има по-добър контрол на работата на медиците и по-добра грижа за пациентите, а всички проблеми идват от липсата на комуникация:

Липсата на вербализация води до всички проблеми. Ако се водим от притесненията на едни, втори, трети и четвърти - нищо няма да направим. Ние трябва да се водим от притесненията на обществото. Защото в края на краищата, каквито и различни виждания да има, по една тема мислим еднакво и сме съгласни. Това е необходимостта от промени, които да направят по-ефективно изразходването на публичните средства. Всички знаем...вярно правите са малко, но част от тях се прахосват и не се изразходват за това, за което трябва. Трябва да се подобри качеството на лечение и като следствие от това ще се повиши и задоволството на хората, които ползват медицински услуги. От това трябва да се водим, а не от личните интереси., каза в „Преди всички" проф. Генчо Начев - директор на болница „Света Екатерина".

Проф. Начев каза още: Политическа воля - това е думата. Да се стигне до един политически консенсус и да се мотивира политическа воля за тези промени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.